Ismaïla Sarr – Club: FC Watford

© BELGAIMAGE

De 22-jarige Senegalese aanvaller lag met twee treffers en een assist aan de basis van de eerste nederlaag die Liverpool dit seizoen leed in de Premier League.

De waarschuwende vinger die Sadio Mané vooraf had opgestoken over zijn landgenoot Ismaïla Sarr, was duidelijk niet aangekomen bij Dejan Lovren (30). Want de Kroatische centrale verdediger, die aan de aftrap kwam bij the Reds door de blessure van Joe Gomez, liet zich in de luren leggen door de 1,85 meter grote rechtsvoetige spits.

Mané kent Sarr, omdat ze nagenoeg hetzelfde voetbalparcours aflegden. Net als de 27-jarige sprintbom van Liverpool begon de uit Saint-Louis afkomstige Sarr met voetballen bij AS Génération Foot, een academie die twintig jaar geleden werd opgericht door Mady Touré. In 2003 sloot het project uit Deni Biram Ndao – ongeveer vijftien kilometer van Dakar – een samenwerkingsakkoord met FC Metz. In juli 2016 maakte Sarr, in navolging van Diafra Sakho, Lemouya Goudiaby en Papiss Cissé, ook de overstap richting het noordoosten van Frankrijk.

Op amper achttienjarige leeftijd kreeg hij al een vijfjarige overeenkomst onder de neus geschoven bij het net naar de Ligue1 gepromoveerde FC Metz. Zijn debuutseizoen verliep voortvarend met 5 goals in 33 duels, voor Stade Rennes het sein om 20 miljoen euro op tafel te leggen voor de aanvaller, die in het seizoen 2018/19 voor het mooiste doelpunt zorgde in de Europa League (tegen het Tsjechische FK Jablonec).

FC Watford betaalde in augustus vorig jaar 30 miljoen euro voor Sarr. Moeite met de taal en een aantal (kleine) blessures staken eerst stokken in de wielen, maar de komst van Nigel Pearson (ex-OHL) als nieuwe manager sinds 6 december veranderde veel. Sindsdien namen zijn impact op het spel en fysieke engagement sterk toe. Iedereen in Europa kent nu ‘de kleine broer van Mané’.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content