I nmenging. Sinds hij geen eerste minister meer is, mengt Silvio Berlusconi zich nadrukkelijker in het sportieve beleid van AC Milan. Zo verweet hij de jongste weken coach Massimiliano Allegri herhaaldelijk enkel Zlatan Ibrahimovic in de spits te gebruiken, terwijl hij daar volgens Berlusconi ook Pato zou moeten opstellen. Is het tactisch advies? Of inmenging omdat de Braziliaan de vriend is van zijn dochter Barbara, die vicevoorzitter is van de club? Nog meer dan het door Barbara overigens al ontkende gerucht dat ze zwanger zou zijn, zorgde een interview dat Pato aan Corriere della Sera gaf voor opschudding. Daarin was de 22-jarige Zuid-Amerikaan niet mals voor zijn coach: "Ancelotti zei tenminste wat ik op het veld moest doen. Van Allegri krijg ik alleen maar te horen dat ik moet groeien. Maar hij is nooit concreet, terwijl het toch zijn taak is om via concrete aanwijzingen zijn spelers beter te maken." Misschien moet Berlusconi binnenkort kiezen tussen Allegri, die nog altijd niet bijtekende, en Pato. Tenzij de Braziliaan natuurlijk een akkoord zou bereiken met PSG, de club waarvan hij toegeeft al met de topmensen - in casu Leonardo - te hebben gesproken.

Solden. Maar liefst 21 maanden nadat Bayern Müchen in de achtste finales van de CL met een betwistbare goal Fiorentina uitschakelde, blijft er bij die club niet veel meer over van de ambitieuze projecten van het duo Corvino-Della Vale. Het bestuur wil nu in de eerste plaats saneren door spelers te verkopen. Nadat Adrian Mutu en Sébastien Frey al verplicht werden om andere oorden te gaan opzoeken, liet la Viola nu Alberto Gilardino (29) voor 8 miljoen euro naar FC Genoa vertrekken, terwijl het in mei 2008 nog 14 miljoen voor de spits had neergeteld. Hij tekende voor vijf seizoenen en zal 1,6 miljoen euro per jaar verdienen. Ook Riccardo Montolivo, Juan Manuel Vargas en Alessio Cerci, de andere spelers uit het offensieve compartiment, zouden trouwens weg mogen.

Verkassen? Gaby Mudingayi (30) blijft een van de meest geciteerde namen voor een transfer. Dat komt wellicht vooral omdat de controlerende middenvelder Bologna geld kan opbrengen. Coach Stefano Pioli, die hem 1283 minuten van de 1440 liet spelen, stelde geen veto.

top

Dat Juventus het team van de heenronde is, dankt het voornamelijk aan zijn middenveld. Vooral de 25-jarige international Claudio Marchisio is dit seizoen nog efficiënter. Zijn teller staat al op zes treffers.

flop

Nadat hij al betrokken was bij allerlei bizarre affaires, blijkt Cristiano Doni nu de spil te zijn geweest in een nieuw schandaal rond omgekochte wedstrijden. Ter verdediging roept de 38-jarige aanvallende middenvelder in dat hij dit deed voor zijn club Atalanta Bergamo en zelf geen geld op zak heeft gestoken.

DOOR NICOLAS RIBAUDO

"Ik heb het er moeilijk mee om populair te zijn, maar de mensen stellen het op prijs dat ik gewoon blijf doen. Ik voelde ook nooit de behoefte om in de kijker te lopen." Bondscoach Cesare Prandelli

I nmenging. Sinds hij geen eerste minister meer is, mengt Silvio Berlusconi zich nadrukkelijker in het sportieve beleid van AC Milan. Zo verweet hij de jongste weken coach Massimiliano Allegri herhaaldelijk enkel Zlatan Ibrahimovic in de spits te gebruiken, terwijl hij daar volgens Berlusconi ook Pato zou moeten opstellen. Is het tactisch advies? Of inmenging omdat de Braziliaan de vriend is van zijn dochter Barbara, die vicevoorzitter is van de club? Nog meer dan het door Barbara overigens al ontkende gerucht dat ze zwanger zou zijn, zorgde een interview dat Pato aan Corriere della Sera gaf voor opschudding. Daarin was de 22-jarige Zuid-Amerikaan niet mals voor zijn coach: "Ancelotti zei tenminste wat ik op het veld moest doen. Van Allegri krijg ik alleen maar te horen dat ik moet groeien. Maar hij is nooit concreet, terwijl het toch zijn taak is om via concrete aanwijzingen zijn spelers beter te maken." Misschien moet Berlusconi binnenkort kiezen tussen Allegri, die nog altijd niet bijtekende, en Pato. Tenzij de Braziliaan natuurlijk een akkoord zou bereiken met PSG, de club waarvan hij toegeeft al met de topmensen - in casu Leonardo - te hebben gesproken. Solden. Maar liefst 21 maanden nadat Bayern Müchen in de achtste finales van de CL met een betwistbare goal Fiorentina uitschakelde, blijft er bij die club niet veel meer over van de ambitieuze projecten van het duo Corvino-Della Vale. Het bestuur wil nu in de eerste plaats saneren door spelers te verkopen. Nadat Adrian Mutu en Sébastien Frey al verplicht werden om andere oorden te gaan opzoeken, liet la Viola nu Alberto Gilardino (29) voor 8 miljoen euro naar FC Genoa vertrekken, terwijl het in mei 2008 nog 14 miljoen voor de spits had neergeteld. Hij tekende voor vijf seizoenen en zal 1,6 miljoen euro per jaar verdienen. Ook Riccardo Montolivo, Juan Manuel Vargas en Alessio Cerci, de andere spelers uit het offensieve compartiment, zouden trouwens weg mogen. Verkassen? Gaby Mudingayi (30) blijft een van de meest geciteerde namen voor een transfer. Dat komt wellicht vooral omdat de controlerende middenvelder Bologna geld kan opbrengen. Coach Stefano Pioli, die hem 1283 minuten van de 1440 liet spelen, stelde geen veto. Dat Juventus het team van de heenronde is, dankt het voornamelijk aan zijn middenveld. Vooral de 25-jarige international Claudio Marchisio is dit seizoen nog efficiënter. Zijn teller staat al op zes treffers. Nadat hij al betrokken was bij allerlei bizarre affaires, blijkt Cristiano Doni nu de spil te zijn geweest in een nieuw schandaal rond omgekochte wedstrijden. Ter verdediging roept de 38-jarige aanvallende middenvelder in dat hij dit deed voor zijn club Atalanta Bergamo en zelf geen geld op zak heeft gestoken. DOOR NICOLAS RIBAUDO"Ik heb het er moeilijk mee om populair te zijn, maar de mensen stellen het op prijs dat ik gewoon blijf doen. Ik voelde ook nooit de behoefte om in de kijker te lopen." Bondscoach Cesare Prandelli