Geboorteplaats en -datum?

Deurne, 14 september 1960.

Welke sporten beoefen je zelf?

De enige sporten die ik nog beoefen, zijn fietsen en wandelen. Tijdens de week ben ik te laat thuis en te vermoeid om me nog te wijden aan een of andere sportactiviteit. Wat ik vooral zalig vind, zijn lange strandwandelingen aan onze kust. Vroeger stond ook tennis op het programma, of ging ik joggen. Maar met die twee sporten ben ik moeten stoppen, omwille van een blessure aan de knie en vervolgens gescheurde ligamenten. Op vakantie ga ik graag zwemmen. Als ik terugkeer uit vakantie, dan neem ik me telkens voor om meer aan sport te doen. Goede voornemens, maar in de praktijk komt het er helaas niet van … ( lacht)

Welke sporten volg je passief?

Twee van mijn kinderen voetballen bij KVV Sporting Vremde, een liefhebbersclub die in de ereafdeling van de provincie Antwerpen uitkomt. De jongste dochter speelt bij de A-reeks van de dames, de zoon bij de Miniemen A. Het spreekt vanzelf dat we wel eens gaan supporteren. Vremde ligt op een boogscheut van Lier, dus in ons gezin is Lierse de favoriete club. Zelf groeide ik op in Deurne, in de schaduw van het Bosuilstadion. Iedereen in de buurt was uiteraard verknocht aan Antwerp en de Bosuil was ‘ the place to be‘.

Wie waren vroeger je idolen?

In 1993 ben ik met ‘den Antwerp’ op verplaatsing geweest naar het Wembleystadion in London, voor de Europacupfinale tegen AC Parma. Het resultaat viel tegen, 3-1-verlies, maar de ambiance was onvergetelijk. Een ander kippenvelmoment, hoewel ik zelf niet ter plaatse was, blijft de WK-campagne van de Rode Duivels in Mexico 1986. Toen waren we nog apetrots op ons nationale elftal. De prestatie van de Belgen had voor mij ook een extrasportieve kant: ik genoot enorm van de sfeer rond dat toernooi. Vriendschap en verbondenheid tussen Vlamingen en Walen.

Heeft u idolen in de sport?

Kim Clijsters vind ik een ‘grote madam’. Ze kan perfect doorgaan voor het meisje van om de hoek, maar toch is ze een topatlete en was ze eventjes opnieuw het nummer één op de wereldranglijst. Ze was al immens populair in haar eerste carrière, maar ik heb het gevoel dat ze sinds haar comeback nog meer de harten gestolen heeft. Dankzij haar persoonlijkheid, openheid, gedrevenheid en stralende lach kan je gewoon niet anders dan sympathie voelen voor haar.

DOOR BREGT VERMEULEN

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content