Op het veld kreeg hij de bijnaam Zizou mee, maar bij IWC wordt Zinédine Zidane'L'Ingenieur' genoemd. Dat is althans de naam van de collectie die aan hem wordt opgedragen. Ook andere bekende namen uit de voetballerij - Luis Figo, Arsène Wenger en Laurent Blanc - hebben hun eigen IWC-horloge.

Zidane is een van de vrienden des huizes bij IWC sinds de Franse wereldvoetballer en het horlogemerk zich samen inspannen voor sociale integratie van jongeren door sport. IWC was al langer partner van de Fondation Laureus 'Sport for Good' en steunt ook een aantal van de goede doelen waar Zidane zich voor inzet. In ruil daarvoor geeft Zidane acte de présence op tal van evenementen van het Zwitserse horlogemerk. Het is trouwens niet de eerste reeks horloges die aan Zidane wordt opgedragen: er kwam eerder al een genummerde en in oplage beperkte Ingenieur Automatic met een diameter van 44 mm op de markt. Ook de Big Ingenieur (500 stuks) van 45,5 mm diameter en een reservelooptijd van maar liefst zeven dagen komt uit de Zidanereeks.

Wat die twee polshorloges gemeen hebben, is dat ze zowat de belichaming zijn van de horloges die het automatische tijdperk bij IWC hebben ingeluid. Beide uitgaves zijn trouwens uitgerust met het uiterst efficiënte, huisgemaakte opwindsysteem: de Pellaton.

Net zoals zijn voorganger uit 1955 is de nieuwe Ingenieur Automatic een sportief horloge dat bestand is tegen zowel schokken als temperatuurschommelingen en magnetische velden. En dat zonder ook maar enigszins aan precisie in te boeten ... Net zoals Zidane vroeger op het voetbalveld ook in de 89e minuut nog een perfecte zestigmeterpass kon versturen.

Het nummer 10 dat Zidane bij Les Bleus droeg, is uitgegroeid tot een element van herkenning van de Ingenieur Automatic. Bij de Ingenieur Automatic Zinédine Zidane kreeg het cijfer 10 dan ook een rode kleur terwijl de elf andere cijfers in het zilver zijn weergegeven. Bij de Big Ingenieur Zinédine Zidane is het net zo en ook de 27e en 45e minuut zijn in het rood aangeduid. In die minuten kopte Zidane Frankrijk immers op voorsprong in de WK-finale van 1998 tegen Brazilië. Dit keer koos IWC ervoor om het nummer 10 in de vergulde rotor (die dient om het horloge opnieuw op te winden) te graveren.

DOOR PATRICK DELAROCHE

Op het veld kreeg hij de bijnaam Zizou mee, maar bij IWC wordt Zinédine Zidane'L'Ingenieur' genoemd. Dat is althans de naam van de collectie die aan hem wordt opgedragen. Ook andere bekende namen uit de voetballerij - Luis Figo, Arsène Wenger en Laurent Blanc - hebben hun eigen IWC-horloge. Zidane is een van de vrienden des huizes bij IWC sinds de Franse wereldvoetballer en het horlogemerk zich samen inspannen voor sociale integratie van jongeren door sport. IWC was al langer partner van de Fondation Laureus 'Sport for Good' en steunt ook een aantal van de goede doelen waar Zidane zich voor inzet. In ruil daarvoor geeft Zidane acte de présence op tal van evenementen van het Zwitserse horlogemerk. Het is trouwens niet de eerste reeks horloges die aan Zidane wordt opgedragen: er kwam eerder al een genummerde en in oplage beperkte Ingenieur Automatic met een diameter van 44 mm op de markt. Ook de Big Ingenieur (500 stuks) van 45,5 mm diameter en een reservelooptijd van maar liefst zeven dagen komt uit de Zidanereeks. Wat die twee polshorloges gemeen hebben, is dat ze zowat de belichaming zijn van de horloges die het automatische tijdperk bij IWC hebben ingeluid. Beide uitgaves zijn trouwens uitgerust met het uiterst efficiënte, huisgemaakte opwindsysteem: de Pellaton. Net zoals zijn voorganger uit 1955 is de nieuwe Ingenieur Automatic een sportief horloge dat bestand is tegen zowel schokken als temperatuurschommelingen en magnetische velden. En dat zonder ook maar enigszins aan precisie in te boeten ... Net zoals Zidane vroeger op het voetbalveld ook in de 89e minuut nog een perfecte zestigmeterpass kon versturen. Het nummer 10 dat Zidane bij Les Bleus droeg, is uitgegroeid tot een element van herkenning van de Ingenieur Automatic. Bij de Ingenieur Automatic Zinédine Zidane kreeg het cijfer 10 dan ook een rode kleur terwijl de elf andere cijfers in het zilver zijn weergegeven. Bij de Big Ingenieur Zinédine Zidane is het net zo en ook de 27e en 45e minuut zijn in het rood aangeduid. In die minuten kopte Zidane Frankrijk immers op voorsprong in de WK-finale van 1998 tegen Brazilië. Dit keer koos IWC ervoor om het nummer 10 in de vergulde rotor (die dient om het horloge opnieuw op te winden) te graveren. DOOR PATRICK DELAROCHE