Jacky Mathijssen zou al met Sporting Charleroi gepraat hebben en STVV met Paul Put. Aldus krantenberichten van vorige week. “Ik heb helemaal nog met niemand gepraat”, beweert Jacky Mathijssen. “Mijn manager ? Dat weet ik niet. Dan ben ik daar alleszins niet van op de hoogte gesteld. Maar ik kan mij wel goed voorstellen dat hij links en rechts meer informatie binnenkrijgt dan ik.

“Het verraste mij wel een beetje uit de krant te vernemen dat STVV zegt, op het bericht dat ze met Paul Put zouden hebben gepraat : als we geen akkoord bereiken met Jacky, dan moeten we ons toch voorbereiden op iemand anders en daar wat extra informatie over inwinnen. Als ik het goed begrijp, had ik al moeten beslissen. Maar waarover (lacht) ? ! Ik kreeg nog geen voorstel. De voorbije week noteerde men mijn wensen wat spelerskwaliteit, werkomstandigheden en wedstrijdvoorbereiding betreft, maar daar hield het op. Ik had een onderhoud met Ludwig Sneyers, Wim Vanweerts, Ignace Meersschaut en Guy Mangelschots, maar toen men begon over contracten van bepaalde of onbepaalde duur en zelfs termen als winstparticipatie in de NV ging gebruiken, heb ik gevraagd om een afspraak te maken met Dirk Degraen, die mij in dat soort financiële materies al tien jaar bijstaat. Maar ik heb er niks meer van gehoord en ook Dirk niet.

“Als ze dan verwachten dat ik ja of neen zeg zonder dat ik de voorwaarden ken, vind ik dat ze het iets te gemakkelijk maken. En daar hou ik niet van. Wat mij betreft is het heel simpel. Als men mij morgen het dubbele laat verdienen van vandaag, dan teken ik niet bij. Als ik morgen respect hoor en voel voor het werk dat er de voorbije drie jaar is geleverd in moeilijke omstandigheden, zó moeilijk dat de nieuwe mensen ermee moeten lachen, dan zeg ik : als ik denk dat ik ook in de toekomst nog waardevol kan zijn in deze club, dan wil ik geen euro meer verdienen dan nu ! Ik denk dat dat een heel duidelijk standpunt is.” (CV)Philip Haagdoren wordt 34 in juni en is einde contract bij Germinal Beerschot. Vrijdag had hij een eerste verkennend gesprek met zijn manager. En ? “Er zijn nog geen cijfers genoemd,” zegt hij, “ik denk dat ze daarmee zo lang mogelijk willen wachten. Ik sta op een kruispunt in mijn carrière. Misschien nog een jaar doorgaan in eerste klasse, maar dan kan je mijn leeftijd niet wegsteken ; of denken aan de wat langere termijn en eventueel dichter bij huis gaan voetballen.”

Cercle Brugge toonde al belangstelling, maar voor wie in Lommel woont, is dat een heel eind. Verbroedering Geel, waar zijn ex-ploegmaat en dorpsgenoot Peter Maes traint, is dat minder. Westerlo was al in de running toen hij uiteindelijk voor Beerschot koos vijf jaar geleden. En er is het nieuwe Lommel, dat nog kans maakt op promotie naar tweede klasse. Haagdoren : “Mogelijkheden genoeg, nu moet ik voor mezelf uitmaken wat ik wil. Ik wil het liefst zo snel mogelijk een beslissing. Als het kan binnen veertien dagen.” (PTK)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content