Een robot die uw golfclubs proper maakt, een slimme mp3 voor de zwemmers, een blufboek om stiekem te kunnen pokeren en zelfs een zakje voor de drinkfles van de rugbysupporters. In de wondere wereld van de gadgets kan alles.

DOOR BARBARA WITKOWSKA EN MICHI-HIRO TAMAÏ

Designdrinkzakje

Het draagtasje wordt nu al hét accessoire voor de supporters op het WK rugby (dat op 23 september in Nieuw-Zeeland van start gegaan is) genoemd. Het zakje, licht en stevig tegelijkertijd, biedt plaats aan een fles van 75cl. Als je de twee staafjes verwijdert, wordt het drinkzakje een gewone tas waar je tal van spullen in kwijt kunt.

Prijs: 45 euro. Meer info op: www.xv-design.com

Stiekem pokeren

Pokerwebsite Winamax bracht dit jaar de eerste pokerapplicatie uit die zowel op iPhone, iPad als Android beschikbaar is: het Bluff Book. Hoe dat juist werkt? Je kiest een valse boekcover (er zijn voorlopig twaalf titels ter beschikking zoals: ‘DSK, de gebroken droom’, ‘Kennis van de massa’s in de moleculaire fysica’ …) en achter die cover kun je je iPhone of iPad simpelweg verbergen. Iedereen denkt dat je zit te genieten van een (moeilijk) boek, terwijl je hen eigenlijk allemaal onder tafel hebt gebluft met de nieuwste app van Winamax.

Prijs: 11 euro.

Meer info op: www.winamax.fr

Zelup, uw schoonmaakrobot

De Franse ondernemer Thomas Issler is een fervent golfer en ontwikkelde een gadget dat zijn hobby enigszins aangenamer maakt. Hij produceerde de Zelup, een robot die golfclubs schoonveegt. Nog straffer: de Zelup maakt automatisch het onderscheid tussen clubs voor linkshandigen en clubs voor rechtshandigen, of tussen de ijzeren en de houten clubs. Voor een afwasbeurt heeft de Zelup amper 30ml water en 1 watt vermogen nodig. Zelfs het vuil wordt opgevangen in een daarvoor bestemd bakje, zo blijft ook de omgeving proper tijdens het afwaswerk. Voorlopig is de Zelup enkel te huren.

Meer info op: www.zelup.com

Zwemmen op de maat van muziek

De Nabaiji mp3 is speciaal ontwikkeld voor de zwemmers onder u. Meer nog dan u enkel te laten luisteren naar muziek tijdens het soms eenzame baantjes trekken, berekent de Nabaiji hoeveel afstand u aflegde en hoeveel tijd u daarvoor nodig had. Voor u met de retro verlichte Nabaiji in het zwembad springt neemt u het beste volgende voorzorgsmaatregels in acht: zorg dat zowel oortjes als de plug in goed zitten en ga niet dieper dan twee meter onder water. Na de zwembeurt spoelt u de mp3 goed af alvorens hem droog te blazen.

Prijs: 69,90 euro. Meer info op: www.decathlon.be

De Terminator van de piste

Recon Instruments en Zeal Optics creëerden met de Transcend SPX en de SPPX de absolute hype van het voorbije jaar. Hoe kan het ook anders als je een skibril hebt gemaakt die in volle afdaling tal van statistieken (snelheid, hoogte en positie) op het scherm kan toveren? De Transcend SPX en SPPX zal in de toekomst navolging krijgen nu Recon Instruments, de uitvinder van deze technologie, besliste om zijn licentie door te verkopen aan Uvex, Alpina en Briko, drie andere merken van skibrillen. De editie van 2011 pakt onder meer uit met volgende nieuwigheid: je kunt een gedetailleerd plan van het skidomein waar je je bevindt via het scherm oproepen. De Head Up Display, die in de skibril ingewerkt is zoals een dashboard in een auto om het zicht zo min mogelijk te belemmeren, is eveneens compatibel met een Android smartphone. Dankzij de ingebouwde camera kun je al skiënd zelfs filmpjes opnemen. Dat wordt een leuke winter!

Meer info op: www.reconinstruments.com

Buitengewone verrekijkers

De DEV-3 en DEV-5, die oorspronkelijk werden ontwikkeld om de natuurpracht van dichtbij te bewonderen, zijn eigenlijk een kruising van een verrekijker en een camcorder. Die combinatie werd al eerder uitgetest, maar de Full HD en 3D opties zijn wel nieuw in dit ‘huwelijk’. De DEV-3 (1380 euro) wordt in november op de markt gebracht en zal beschikken over een 10x optische zoom. De DEV-5 (1980 euro) biedt zelfs een 20x optische zoom. In 3D-modus is de zoom evenwel beperkt tot 5,4x. Het DEV-duo is uitgerust met een gps-chip die de opgenomen filmpjes meteen weet te lokaliseren. Het omhulsel van de verrekijker/camcorder mag dan wel niet geschikt zijn voor ruw gebruik, de toetsen kunnen perfect gehanteerd worden door iemand die handschoenen draagt. Bepaalde drukknoppen (zoals de opnameknop) werden ontdubbeld om de ergonomie van de DEV te vergroten. Meer info op: www.sony.be

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content