Eén nederlaag slechts in de eerste elf wedstrijden van het seizoen en samen met Knack Roeselare op kop van de rangschikking : Pecotex De Belleman Everbeur is zeker de revelatie van de eerste ronde. Maar, beseft ook Jan-Willem Roex, het echte werk begint pas na nieuwjaar.

De start van Everbeur was niet geweldig, met de bekeruitschakeling tegen Kapellen. Het wordt stilaan een traditie.

Jan-Willem Roex : Tja, vorig seizoen gingen we ook traag van start, met een nederlaag tegen Haasrode. Dit jaar werd er voor het eerst gebekerd voordat de competitie van start ging. We hadden zoiets van : we zitten in volle voorbereiding en moeten al een wedstrijd met inzet afwerken. Enerzijds was die bekeruitschakeling wel een enorme ontgoocheling, anderzijds heeft ze onze ogen geopend. We hebben ons gerealiseerd dat de competitie voor de deur stond en dat we een tandje moesten bijsteken om onze start niet te missen.

En dat is dus niet gebeurd. Als je ziet welk parcours jullie afleggen…

Daarbij moet wel opgemerkt worden dat wij een heel goede kalender hadden. De rechtstreekse concurrenten Antwerpen en Lennik kregen we thuis en we moesten op verplaatsing naar de ploegen waartegen we in principe nog iets te kort komen, Roeselare en Maaseik.

Roeselare speelt op het Volley Gala Vlaanderen, Maaseik organiseert zijn eigen toernooi en Antwerpen en Lennik gaan in Almelo aan de slag. Is het geen nadeel dat jullie geen meerdaags, internationaal toernooi zullen spelen ?

Wij gaan wel een dag in Menen spelen tegen onder meer Tourcoing en Vrevok, maar dat is toch nog iets anders. Wij waren zeker ook geïnteresseerde partij om op een groter toernooi te spelen. De Europese wedstrijden betekenen voor die vier ploegen ook een voordeel. Een constante in je prestaties kan je alleen maar krijgen door veel wedstrijden te spelen op hoog niveau.

Kan Everbeur volgens jou zijn uitstekende eerste ronde bevestigen na nieuwjaar ?

De heenronde geeft een ietwat vertekend beeld, natuurlijk. We spelen nu enkel nog topwedstrijden, dat is natuurlijk iets anders dan een wedstrijd tegen, met alle respect, Mortroux of Marke. We moeten realistisch blijven : Roeselare en Maaseik zijn allicht nog iets te sterk voor ons, maar een Europees ticket willen we absoluut halen.

Er is sprake van nog een bijkomende buitenlander ?

Daar weet ik niets van.

Volgens jou is dat niet nodig ?

Het ligt eraan welk niveau die speler aankan. Is dat iemand met mindere kwaliteiten, dan zou hij alleen maar de groepsgeest verstoren.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content