De 21-jarige alpineskiër is samen met snowboarder Denis Colle (25) de Belgische hoop op de Paralympics in Sotsji van 7 tot 16 maart. Vorige week vertoefde de Oost-Vlaming nog op stage in Frankrijk.

Woensdag 26 februari 07:15

Opstaan, tijd om te douchen en daarna een stevig ontbijt te nemen. Binnen vier dagen vertrekken we naar Rusland, we hebben dus nog even de tijd om de conditie te testen. De afgelopen vier jaar stond alles in het teken van de Winterspelen. Ik zette er zelfs even mijn studie sociaal-juridische dienstverlening aan de Katho in Kortrijk voor opzij.

08:20

We vertrekken naar de pistes. De zon schijnt volop, wat een positieve werking heeft op ons humeur. Zo kunnen trainen gebeurt dan altijd met een grote smile.

09:00

Tijd voor een goede opwarming en redelijk wat stretchoefeningen. Die laatste doen we louter preventief, om geen blessures te krijgen. De ski’s worden bovengehaald en we beginnen aan een paar korte afdalingen.

11:30

Even op adem komen. We drinken wat water en eten een hapje. Het is jammer dat je in die bergdorpjes niet echt je thuisdieet kan volgen. Daardoor zijn we vandaag verplicht een broodje met kaas en ham te nemen.

12:30

Mijn persoonlijke trainer Dirk staat klaar voor een nieuwe trainingssessie. Er staat een slalom op de planning. Alleen moeten we eerst zelf nog mijn parcours opzetten. Een lastig werkje, echt waar. In de grotere teams doen de coaches dat, maar wij zijn maar met zijn tweeën als team en doen echt bijna alles samen. Sinds 2010 werk ik behalve met mijn coach ook samen met een eigen kinesist. Het werkpunt vandaag was het aanhouden van een agressieve hoge lijn. Mijn gevoel is super. Een goede zaak voor het zelfvertrouwen.

16:45

Omkleden en dan snel richting het hotel. Ik neem een frisse douche, stretch opnieuw wat en neem achteraf platte rust. Deze week proberen we veel aandacht te besteden aan de combinatie van rust met korte intensieve oefeningen. De bedoeling daarvan is dat we niet moe naar Sotsji vertrekken.

19:00

Etenstijd. Ik zoek opnieuw iets gezonds, een absolute vereiste. Dit keer ligt er wat rijst met vis op mijn bord. Het smaakt.

20:00

Het detailwerk breekt aan, want we trainen nog even de buikspieren en besteden aandacht aan de stabiliteit. Nadien pik ik een film mee en daarna kruip ik in bed. Door de vermoeidheid vallen mijn ogen snel toe. Ik mag dromen van een goed toernooi en een leuke trip naar Sotsji. Ik ga in de slalom en de reuzenslalom voor een plaatsje bij de eerste tien. Pas op de Winterspelen van 2018 in Korea wil ik inzetten op een medaille.

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content