Jelle Bataille

© BELGAIMAGE

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Verdediger, KV Oostende

Verliezen in stijl behoorde blijkbaar niet tot de opvoeding van Donald Trump. Wanneer heb jij je voor het laatst belachelijk gemaakt door een nederlaag niet te aanvaarden?

‘Ik ben zo iemand die je best niet aanspreekt na een slecht verlopen match. Dat is allicht het enige dat ik gemeen heb met Trump. Maar geef me twee of drie uur en we kunnen de bladzijde omslaan. Die tijd heb ik nodig. Idem bij padel, dat ik vaak speel met Anton Tanghe tegen Robbie D’haese en zijn vriendin. De score staat nu al een tijdje op 2-1 in ons voordeel, vanwege de lockdown. Stop the count!’

Jelle Bataille

Transities in het Witte Huis verlopen wel eens moeilijk. In 2001 liet Bill Clinton uit elk computerklavier de letter W verwijderen toen George W. Bush zijn opvolger werd. Welke poets zou jij je ergste vijand eens willen bakken?

‘Om te lachen hebben we eens een bestelling uitgepakt van dertig pakketten van Arthur Theate, die op de club was aangekomen. Schoenen en kleding van zijn sponsor. We hebben alles verstopt in baden, schoenbakken en de kastjes van de spelers. Ik geloof dat hij er toch twee uur zoet mee geweest is om alles weer te verzamelen.’ ( lacht)

De naam van Yutaka Umeda, burgemeester van Yamato in Japan, circuleert in de sociale media. De ideogrammen die zijn naam vormen, kunnen uitgesproken worden als ‘jo’ en ‘bai-den’, zoals de verkozen Amerikaanse president. Wanneer werd jij voor het laatst met een beroemdheid vergeleken?

Thibaud Verlinden plaagt me al twee jaar door te zeggen dat ik op Thibaut Courtois gelijk. Gewoon op basis van een foto van de Rode Duivels van enkele jaren geleden waarop er misschien enige … enfin, ik zie het zelf niet zo goed, eigenlijk.’

Wanneer Joe Biden president is, zal hij als staatshoofd niet meer mogen rondrijden in zijn Chevrolet Corvette met afneembaar dak van 1967, die op 74.000 euro wordt geschat en een huwelijkscadeau van zijn vader was. Van welk cadeau zou jij moeilijk afscheid kunnen nemen?

‘Het is misschien wat triest, maar tijdens de lockdown nog maar eens bewezen: de PlayStation die mijn ouders me enkele jaren geleden hebben gegeven en die ik dezer dagen vaak gebruik.’

Een kist met 20 kilo Japanse mandarijntjes werd vorige donderdag in Tokio geveild voor één miljoen yen (8160 euro). Het gaat om vruchten van het ras satsuma, ook wel mikans genoemd en in Japan beschouwd als de beste ter wereld. Betaal jij ook graag wat meer om vers of bio te eten?

‘Ik probeer te letten op wat ik eet, ja. Ik eet bio als het kan en verkies altijd verse producten. Over het algemeen wil ik altijd wel wat meer betalen voor kwaliteitsvol voedsel.’

De groep die het Engelse woordenboek Collins uitgeeft, verkoos ‘lockdown’ tot woord van het jaar 2020. Wat is voor jou het woord van het jaar?

”Paradox’ misschien? Want op sportief gebied kende ik een super 2020, maar op wereldvlak moet je toegeven dat het een klotejaar was.’

Door de verkiezing van Joe Biden kwam er in Washington een stormloop op flessen champagne. Sommige winkels in de Amerikaanse hoofdstad, waar veel Democraten wonen, zaten al snel door hun voorraad. Heb jij tijdens de lockdown een bepaald product gehamsterd?

‘Ik drink graag een goed glas bier en ik ben eerlijk gezegd nogal verzot op Filou ( de sponsor van KV Oostende, nvdr). Maar ik sla ook veel koekjes in. En fruit! Want anders lijkt het of ik twee antwoorden geleden heb gelogen.’ ( lacht)

Jelle Bataille
Jelle Bataille
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content