Wist je dat Logan een voetballer was toen je hem voor het eerst zag ?

“Neen, helemaal niet, ik ken niets van voetbal. ( Logan : “Ik was toen ook nog maar belofte bij Genk.”) Ik had er ook helemaal geen benul van dat hij zo jong was. We belden vaak met elkaar en na drie of vier weken leefden we al ongeveer samen, ik bleef geregeld bij hem slapen. De eerste weken verliep onze communicatie eigenlijk via vrienden en vriendinnen die Frans konden.”

Je hebt een eigen kapsalon ?

“Ja, sinds anderhalf jaar. Ik heb destijds mijn zesde middelbaar driemaal moeten overdoen en toen werd ik verplicht om een leercontract te volgen in een kapsalon. Die praktijkervaring en het contact met de mensen bevielen me, en zo ben ik erin gerold. Daarna volgde ik ook nog een aantal avondlessen om mij te specialiseren in bijvoorbeeld het leggen van dreadlocks. Nu heb ik dus mijn eigen kapsalon, ‘De Max’. In hetzelfde gebouw zitten ook nog mijn broer, met een zonnebank, en mijn zusje, met een nagelstudio. Eén groot familiebedrijf.”

Ik neem aan dat jij dan instaat voor Logan zijn looks ?

“Ja, ik bepaal zijn kapsel. Toen ik hem pas leerde kennen, had hij verschrikkelijk kort haar. Ondertussen heeft hij al verschillende kapsels geprobeerd, maar de lange haren die hij nu heeft, gaan hem het best.” ( Logan : “Ik functioneer een beetje als haar proefkonijn. Maar mijn huidige kapsel staat me wel aan, ik ben zelfs aan het sparen voor nog langere lokken.”)

Als jullie samen televisie kijken, is dat dan in het Frans of in het Nederlands ?

“Meestal staat een Franse zender op, want ik kijk eigenlijk zelden televisie. Als Logan thuiskomt, kijkt hij naar het nieuws en ’s avonds bekijken we wel eens samen een dvd. Dan zorgen we ervoor dat het een film in het Frans is met Nederlandstalige ondertitels. Hij houdt ervan als ik hem ondertussen masseer, maar het resultaat is dat hij vaak al in slaap ligt voor de film afgelopen is.”

Geeft het taalverschil nog wel eens problemen ?

“Minder en minder, het enige wat ik mis is af en toe een goede conversatie, maar dat doet Logan sowieso niet graag. Hij houdt niet van te lang praten of van dingen te dramatiseren. Soms word ik dan wel eens kwaad en als dat te lang duurt, dan reageert hij wel eens door te zeggen dat ik dan maar Frans moet spreken. ( Logan : “Als ik kwaad ben, praat ik Frans.”) Als hij kwaad is, moet ik hem met rust laten. Eerst had ik het daar moeilijk mee, want ik wilde de problemen altijd uitpraten. Het voordeel van dat weinig praten is dan weer dat onze relatie lange tijd spannend blijft, omdat we elkaar maar mondjesmaat leren kennen.”

Ben je snel jaloers ?

“Een beetje toch, ik denk dat dat moet in een relatie. Maar we hebben ieder nog ons eigen leven. Ik vind het erg belangrijk dat we elkaar genoeg ruimte geven. Dat leerde ik uit voorgaande relaties.”

Als jullie samen weggaan, waar ga je dan naartoe ?

“Naar de discotheek, meestal ‘De Versuz’ in Hasselt. Logan drinkt geen alcohol, hij is al zot genoeg van zijn eigen. Met nieuwjaar was hij de eerste keer dronken. We vierden feest bij Mampuya thuis en om twee uur ’s nachts voelde hij zich al misselijk ( lacht).”

Beschrijf de kwaliteiten en de gebreken van Logan eens ?

“Hij is heel grappig en lief. Hij is een echte knuffelaar. En romantisch. Als hij ergens voor een tijdje naartoe moet, schrijft hij met lippenstift lieve boodschappen op de spiegel. Als de ruiten aangedampt zijn, schrijft hij daar ook tekstjes op. Zijn gebreken : hij doet absoluut niets in huis. En wat ook soms lastig is, is dat hij altijd alleen met ons tweetjes wil zijn, terwijl ik graag wat vrienden ontvang.”

door Matthias Stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content