Trond Sollied is ontgoocheld dat Club Brugge Stefaan Tanghe niet kon halen.

Niet een certitude als Stefaan Tanghe (29), maar de Sloveense belofte Nastja Ceh (23) van landskampioen NK Maribor moet de opvolger van de transfervrij naar Schalke 04 vertrokken Sven Vermant (28) worden (zie pagina 32). Volgens Sloveense bronnen zal Club Brugge voor Ceh een transfersom van circa 25 miljoen frank betalen. Met die aanwerving blijft Club dus zijn transferpolitiek trouw om enkel spelers te kopen die het later met forse winst weer hoopt te kunnen vérkopen. Maar is Ceh dan die ene inkomende transfer met een absolute meerwaarde die Club had aangekondigd ? Wat vindt Trond Sollied daarvan, hij die het afgelopen seizoen herhaaldelijk stelde dat ervaring het enige is wat zijn jonge team mist, maar ondertussen met Birger Maertens (21), Sébastian Hermans (17), Birger Van de Ven (19) en nu ook nog Nastja Ceh zijn kern alleen nog maar jonger ziet worden ?

“Nastja Ceh zag ik zelf niet bezig,” zegt hij, “maar uit wat ik op videotapes van hem zag en uit wat ik aan informatie van andere mensen over hem kreeg, kan ik alleen maar concluderen dat het een goeie speler lijkt te zijn. Alleen denk ik dat Club Brugge al zoveel goeie jonge voetballers telt dat het eerder nood heeft aan ervaren spelers dan aan nog meer jongeren. Mijn eerste keuze voor de positie van Sven Vermant is dan ook altijd Stefaan Tanghe geweest, want als je ervaring zoekt, dacht ik, is leeftijd niet geheel onbelangrijk. Ontgoocheld over de komst van Ceh ben ik niet, neen, maar ik vind het wel een beetje teleurstellend dat Tanghe blijkbaar niet aangeworven kon worden. Hij is namelijk iemand die werkelijk perfect in ons team had gepast.”

Sollied verwacht niet dat er alsnog ervaring wordt aangetrokken. “Neen, normaal komen er geen spelers meer bij,” denkt hij, “maar in voetbal kan je natuurlijk nooit zeggen dat het voorbij is. Je bent je er bijvoorbeeld ook altijd van bewust dat er nog iemand van onze ploeg kan vertrekken, al lijkt het me momenteel ook op dat vlak vrij rustig te zijn. In principe beginnen we het seizoen volgende week dus met de huidige groep. Wie er na het vertrek van Sven Vermant op het middenveld zal spelen, weet ik momenteel nog niet. Dat zal ik pas tijdens de trainingswedstrijden kunnen zien. We zullen verschillende combinaties proberen en dan kijken welke er het beste past.” (CV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content