Leeftijd : 37 jaar

Positie : linkermiddenvelder

Clubs : Zoersel (jeugd 1973/78), Lierse (jeugd 1978/82), Zoersel (1982/85, vierde provinciale), Poederlee (1985/87, eerste provinciale), Germinal Ekeren (1987/90, derde, tweede en eerste klasse), KV Mechelen (1990/94), Lokeren (1994/96), Germinal Ekeren (anderhalf jaar 1996/98), GBA (1999/2000), Cappellen (half jaar 2000/01), Lille (2001/04, speler en speler-trainer).

Palmares : titel met Poederlee in eerste provinciale, titel met Germinal Ekeren in derde en tweede klasse. Twee verloren bekerfinales : tegen Club Luik (1990) en tegen Club Brugge (1995). Tweemaal opgeroepen voor de Rode Duivels tijdens de voorronde van het EK’92 (tegen Wales en Duitsland), maar niet gespeeld. “In mijn living hangt wel nog het vaandel van de match tegen Wales dat ik van Erik Gerets heb gekregen voor mijn eerste selectie. Klasse.”

Mooiste herinnering : “De eerste bekerfinale in het oude Heizelstadion. Weliswaar met 2-1 verloren van Club Luik, maar een geweldige ervaring als neo-eersteklasser.”

Slechtste herinnering : “Mijn laatste jaar bij KV Mechelen onder voorzitter Willy Dussart. Ik werd vier maanden niet betaald en moest bij mijn ouders geld lenen om het sinterklaasgeschenk voor mijn kinderen te kopen. Door mijn goed contract bij Mechelen, was ik een zware hypothecaire lening aangegaan. We hadden er ook al onze spaarcenten ingestoken. Bovendien hadden we al onze meubelen ineens gekocht en op geen frank gekeken. Gewoon met de bedoeling om meteen een huis te hebben dat volledig in orde was. Als je dan plots vier maanden niet meer betaald bent, kom je inderdaad in de problemen.”

Beste trainer : ” René Desaeyere bij Germinal in ons eerste jaar eerste klasse. Wist ons op een leuke manier te motiveren. Hij nam over van Albert Bers nadat we de eerste drie matchen verloren hadden. Ik heb ook veel bewondering voor het werk van Urbain Haesaert en Fi Van Hoof.”

Slechtste trainer : “Geen. Onder Willy Reynders raakte ik in Lokeren wat op een zijspoor, maar hij was een uitstekende veldtrainer.”

Beste generatiegenoot : ” Philippe Albert, een echt trainingsbeest. Maniakaal en bijzonder positief ingesteld.”

Vervelendste tegenstander : ” Luc Ernes van Club Luik. Zeer moeilijk te bespelen.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content