Voor aanvang van dit seizoen zag BC Luik zijn kern versterkt met gereputeerde namen als Vucevic, Van der Sluis en Baert. Enkel een spelverdeler ontbrak. Net toen coach John Van Crombruggen met Huger een topper dacht beet te hebben, brak de hel los.

Op de Beker van de Koning sprak je van een probleem-Huger. Wat was er aan de hand ?

John Van Crombruggen : Ik was toen ontgoocheld in Michael Huger. Hij gaf mij de eerste weken een gedemotiveerde indruk. En ik verwacht van een sportman dat hij zich volledig geeft voor de ploeg. Ik kijk niet naar namen. Dat was het probleem van het bestuur : het staarde zich blind op de reputatie van Huger. Er dreigde een breuk tussen mij en Huger te ontstaan en op dat moment heeft de voorzitter alert gereageerd en ons bijeengebracht voor een gesprek. Tijdens dat gesprek kwam aan het licht dat Huger met een knieblessure kampte. Hij was vorig jaar zelfs al aan die knie geopereerd. Hij kon dus niet voluit gaan. Wij, het bestuur en ik, vielen compleet uit de lucht.

Had je dat dan niet medisch laten onderzoeken ?

Wij hebben Huger door drie artsen laten nakijken. Bleek dat hij wel degelijk een hartkwaal heeft, maar daar speelt hij al jaren mee. Van een probleem aan de knie was geen sprake. De artsen bevestigden ook dat je met die hartritmestoornissen tot op een zekere hoogte aan topsport kan doen. Oostende wilde het risico niet nemen, al kan die knieblessure daar ook voor iets tussenzitten. Blijkbaar springt het Luikse medische kabinet lakser om met zulke zaken.

Neem je Huger zijn stilzwijgen kwalijk ?

Ik vind het in ieder geval spijtig dat hij dat niet meteen gezegd heeft. Hijzelf beweert de medische staf ingelicht te hebben, maar die mensen ontkennen dat. Tja, het is moeilijk iemand te beschuldigen, het blijft immers een vage situatie. Ondertussen moet ik zeggen dat hij zich herpakt heeft. Huger trainde enkele malen mee en speelde zijn eerste wedstrijd tegen Koekelare voor de Beker van België. Zijn knie zwelt toch niet meer op na een inspanning, dat is al positief. Het is mijn taak om hem conditioneel en mentaal klaar te stomen. Al moet je daar realistisch in zijn : het duurt nog zeker een maand vooraleer we de echte Huger te zien krijgen. Feit is dat we de komende maand zes topwedstrijden moeten spelen zonder fitte spelverdeler. Voorlopig helpt Bruno Kurtzweg ons uit de nood, maar die jongen speelde nooit eerder als spelverdeler.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content