Jij bent echt de modelprof: je klaagt niet als je op de bank zit en toen Club tegen STVV scoorde, was je net zo blij als de elf tussen de lijnen.

Joseph Akpala: "Voetbal is toch een collectieve sport, niet? Ik ben niet de enige die wil spelen, maar ik vind het normaal dat ik mijn collega's aanmoedig wanneer ik op de bank zit. En als ik wel opgesteld word, vind ik het ook logisch dat de anderen mij aanmoedigen."

Ivan Perisic en Dorege Kouemaha vertrokken vorige zomer. Dacht je toen niet dat jouw tijd gekomen was?

"Mijn tijd, niet mijn tijd... Ik denk nooit in die termen. Ik breek er mijn hoofd niet over. Ik werk hard en ik hou me voor dat dat de juiste manier is om in de ploeg te geraken."

Zou jij samen met Björn Vleminckx in de ploeg kunnen staan?

" Why not? We spelen ook samen op training, dus waarom zou dat niet kunnen in een wedstrijd?"

Club Brugge lijkt weer mee te doen voor de titel. Denk je dat die haalbaar is?

"Natuurlijk. We hebben eens op korte tijd vier keer verloren, maar voor de rest zie ik veel goeie dingen hier. En de laatste weken hebben we de zeges aan elkaar geregen. Maar we leggen onszelf geen druk op: de ambitie bij het begin van het seizoen was Europees voetbal afdwingen."

Omschrijf Christoph Daum eens in drie woorden.

"Discipline. Motivatie. Tactiek. Daum gaat veel dieper op de tactiek in dan Koster."

Kunnen jullie je vinden in het hypergeorganiseerde en weinig offensieve voetbal van de Duitser?

"In het begin vonden sommigen dat wat vreemd en vergde het aanpassing. Maar we hebben snel begrepen waar Daum naartoe wil. En we winnen, dat is belangrijk."

Maar je beseft toch dat het voor de kijker eerder saaie wedstrijden oplevert?

"Wij volgen gewoon de richtlijnen."

Dat is geen antwoord op de vraag.

"Als speler doe je wat de coach vraagt. Als je wint, moet je dan gaan zeggen dat je dit of dat niet zo leuk vindt of met bepaalde zaken niet zo gelukkig bent?"

Geluk betekent voor een prof dus de winstpremie, veel meer dan het spelplezier?

"Men mag ook niet te extreem zijn in de beoordeling van het huidige Club Brugge. Wedstrijd per wedstrijd maken we progressie. Het balbezit verloopt beter, we spelen meer als team en we begrijpen steeds beter wanneer we moeten aanvallen en wanneer het spel doodmaken."

Daum heeft beloofd dat hij jullie nog voor het einde van dit seizoen mooier voetbal zal laten brengen.

"Dat is zijn bedoeling, ja. Hij eist dat er echt een ploeg op het veld staat. Bij balbezit wil hij tien aanvallers, bij balverlies tien verdedigers."

Jullie devies is 'No sweat, no glory'. En aangezien er dus onder Daum flink wat zal gezweet worden...

( lacht) "Dan zal de glorie wel volgen, hé!"

DOOR PIERRE DANVOYE

"We leggen onszelf geen titeldruk op."

Joseph Akpala: "Voetbal is toch een collectieve sport, niet? Ik ben niet de enige die wil spelen, maar ik vind het normaal dat ik mijn collega's aanmoedig wanneer ik op de bank zit. En als ik wel opgesteld word, vind ik het ook logisch dat de anderen mij aanmoedigen." "Mijn tijd, niet mijn tijd... Ik denk nooit in die termen. Ik breek er mijn hoofd niet over. Ik werk hard en ik hou me voor dat dat de juiste manier is om in de ploeg te geraken." " Why not? We spelen ook samen op training, dus waarom zou dat niet kunnen in een wedstrijd?" "Natuurlijk. We hebben eens op korte tijd vier keer verloren, maar voor de rest zie ik veel goeie dingen hier. En de laatste weken hebben we de zeges aan elkaar geregen. Maar we leggen onszelf geen druk op: de ambitie bij het begin van het seizoen was Europees voetbal afdwingen." "Discipline. Motivatie. Tactiek. Daum gaat veel dieper op de tactiek in dan Koster." "In het begin vonden sommigen dat wat vreemd en vergde het aanpassing. Maar we hebben snel begrepen waar Daum naartoe wil. En we winnen, dat is belangrijk." "Wij volgen gewoon de richtlijnen." "Als speler doe je wat de coach vraagt. Als je wint, moet je dan gaan zeggen dat je dit of dat niet zo leuk vindt of met bepaalde zaken niet zo gelukkig bent?" "Men mag ook niet te extreem zijn in de beoordeling van het huidige Club Brugge. Wedstrijd per wedstrijd maken we progressie. Het balbezit verloopt beter, we spelen meer als team en we begrijpen steeds beter wanneer we moeten aanvallen en wanneer het spel doodmaken." "Dat is zijn bedoeling, ja. Hij eist dat er echt een ploeg op het veld staat. Bij balbezit wil hij tien aanvallers, bij balverlies tien verdedigers." ( lacht) "Dan zal de glorie wel volgen, hé!" DOOR PIERRE DANVOYE"We leggen onszelf geen titeldruk op."