1. In Halle wordt Ludovic Capelle Belgisch kampioen wielrennen op de weg.

5. De uit schorsing terugkerende Richard Virenque rijdt de rest van het seizoen voor Domo-Farm Frites.

Justine Henin overwint Jennifer Capriati in de halve finale van Wimbledon.

7. Justine Henin verliest de finale van Wimbeldon tegen Venus Williams. In de finale van het dubbelspel moeten Kim Clijsters en Ai Sugiyama buigen voor de tandem Lisa Raymond-Rennae Stubbs.

Benny Vansteelant wordt voor de tweede keer Europees kampioen duatlon.

9. Nadat hij al drie keer de finale had verloren, wint Goran Ivanisevic Wimbledon. Hij verslaat Patrick Rafter. Ivanisevic was als kwalificatiespeler aan Wimbledon begonnen.

Marc Wauters wint de tweede rit van de Ronde van Frankrijk (met aankomst in Antwerpen) en verovert de gele trui.

6. Op een congres in Moskou wordt Jacques Rogge verkozen tot voorzitter van het IOC. Hij volgt Juan Antonio Samaranch op. Eerder werden de Olympische Spelen van 2008 toegewezen aan Peking.

17.Lance Armstrong wint de tiende rit van de Tour, met aankomst op Alpe d’Huez.

18. Lance Armstrong wint nu ook de klimtijdrit.

21. In de dertiende rit van de Tour tekent Lance Armstrong voor zijn derde ritzege. Hij neemt de gele trui over van François Simon. De Fransman dankte de leiding aan een marathonontsnapping in de negende rit, die hem 35 minuten bonus had opgeleverd.

22. David Duval wint de British Open, het derde major-toernooi van het golfseizoen.

24. Rik Verbrugghe wint de vijftiende rit van de Tour.

Torbjorn Blomdahl wint de wereldbeker driebanden.

25. Het raakt bekend dat Olga Yegorova op de meeting van Saint Denis van 8 juli op epogebruik werd betrapt. Het is het eerste epogeval in de atletieksport.

26. Serge Baguet wint de zeventiende rit van de Tour.

27. Lance Arstrong pakt zijn vierde ritzege in de Tour, een individuele tijdrit van 61 kilometer.

In de tweede ronde van het toernooi van Los Angeles verslaat Xavier Malisse Marat Safin, het nummer twee van de wereld.

27-29. Op het WK judo in München behaalt Gella Vandecaveye de wereldtitel. Ze werd ook acht jaar geleden al wereldkampioen. Cédric Taeymans komt weg met zilver, Ulla Werbrouck (brons) grijpt opnieuw naast het goud.

29. Lance Armstrong wint voor de derde opeenvolgende keer de Ronde van Frankrijk. Hij krijgt Jan Ullrich en Josepa Beloki naast zich op het podium. Axel Merckx eindigt als eerste Belg 22ste. Erik Zabel pakt voor de zesde keer op rij de groene trui. Laurent Jalabert wordt bergkoning.

20-29. Op het WK zwemmen in Fukuoka is een heldenrol weggelegd voor Ian Thorpe : zes wereldtitels, twee wereldrecords en weerwraak op Pieter van den Hoogenband. Die verliest ook in de 50 en de 100 meter vrije slag : telkens tegen Anthony Ervin. Inge de Bruijn zwemt drie keer naar goud, Hannah Stockbauer, Luo Xuejan, Lars Frölander en Petria Thomas twee keer. Roman Sloudnov, Michael Phelps en Grant Hackett vestigen nieuwe wereldrecords.

30. Kim Clijsters wint het toernooi van Stanford. In de finale verslaat ze Lindsay Davenport.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content