Je maakte de overstap van Lierse naar Standard. In welke zin zal dit je leven veranderen ?

Eigenlijk had ik me al voorbereid op een nieuw seizoen bij Lierse, maar toen Standard op de proppen kwam, is het plots heel snel gegaan. Op drie dagen tijd was de transfer rond. Ik voelde mij in Luik ook meteen thuis. Toch blijven Kitty en ik voorlopig in Broechem wonen. Ook omdat wij nog maar een dikke maand samenwonen in ons appartement. Van hieruit naar de training is het een klein uurtje rijden. Dat is dus goed te doen.

Waarvan droomde je als kind ?

Ik wilde altijd al voetballer worden. Toen ik een jaar of vijf was, ging ik voor het eerst met een buurjongen mee naar de voetbalclub hier in Broechem. En zo is het allemaal begonnen. Aanvankelijk stond ik in doel omdat men daar nog niemand anders voor had. Omdat ik zelf graag wilde meespelen en meer aan de bal wilde komen, verhuisde ik later naar de spits. Mijn vader heeft mij van in het begin gehard. Toen ik nog in de jeugdreeksen speelde, maakte ik al veel doelpunten, maar toch had mijn vader steeds commentaar op mijn manier van spelen. Volgens hem ging alles veel te gemakkelijk en was ik te nonchalant. Het is dan ook mede dankzij hem dat ik zo ver geraakt ben.

Heb je een passie ?

Ik volg wel veel andere sporten : wielrennen, tennis,… en ik ken ook de meeste namen. Enkel wintersporten interesseren me niet. De Belgen doen het tegenwoordig trouwens schitterend in het tennis. Ik heb veel bewondering voor Clijsters en Henin. Wat zij allemaal presteren op hun leeftijd is ongelooflijk. Dat zijn echte topprestaties.

Verder heeft mijn zus een café in Broechem en ik zit daar in de biljartclub. Biljarten is voor mij een ontspanning vermits wij spelen met allemaal vrienden onder elkaar. Ook fitnessen en geregeld eens een sauna nemen behoren tot mijn favoriete bezigheden.

Wat is Kitty’s beste eigenschap ?

Ze is vrij verlegen en dat siert haar. Ze mag er best wezen, maar pakt daar zeker niet mee uit. Verder is ze heel bereidwillig. Ze staat altijd voor me klaar als ik haar nodig heb.

Favoriete lectuur ?

Vroeger las ik vooral veel stripverhalen, maar nu lees ik ook geregeld een boek. Momenteel ben ik bezig in De kracht in jezelf van Joseph Murphy. Ik hou wel van psychologische verhalen : daardoor ga je vaak anders denken. Vroeger kwamen mensen die problemen hadden ook gemakkelijk naar mij. Blijkbaar kon ik hen helpen en dat terwijl ik vaak met mezelf in de knoop lag en er niet uit geraakte. Ik denk ook enorm veel na over de dingen. Soms misschien zelfs een beetje te veel. Op een voetbalveld probeer ik het bijvoorbeeld vaak iets te mooi te doen.

Hou je van dieren ?

Zolang het dier van mezelf is, heb ik er geen problemen mee, maar voor vreemde honden ben ik toch een beetje bang. Mijn moeder en mijn broer zijn ooit eens gebeten en dat is altijd blijven hangen. Bij ons thuis liep er vroeger ook een hond rond, maar die is ondertussen gestorven. We denken eraan in de toekomst opnieuw één te nemen. De keuze van het ras laat ik wel aan Kitty over. Momenteel heeft zij nog een sharpei, maar die blijft bij haar ouders.

Met wie zou je wel eens een goed gesprek willen voeren ?

Met Marcel Vets, de jeugdcoördinator van Lierse. Hij kent mij door en door en ik heb veel aan hem te danken. Hij heeft ook altijd tweehonderd procent in mij geloofd. Verder kan ik steeds bij hem terecht als er problemen zijn. Zo heeft mijn moeder in het verleden wel eens met hem contact opgenomen om hem om raad te vragen in verband met mijn carrière.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild ?

Enkele weken geleden. Ik dacht toen dat ik Kitty zou kwijtraken. Dat was puur een gevoel van mij, want eigenlijk was er niets aan de hand. Ik heb dat wel meer : dat ik denk dat er iets is terwijl het er eigenlijk niet is. Zoals ik al zei : ik denk misschien wel te veel na over de dingen.

Kitty Van Vaerenbergh (22)

Wie regelde jullie eerste afspraakje ?

Goh, dat is eigenlijk door zijn zus gekomen. Ik kende haar via mijn werk en Jurgen heeft me toen eens gezien. Zijn zus bezorgde hem mijn GSM-nummer en na een eerste berichtje spraken we af om eens iets te gaan drinken. Later nodigde ik hem uit om bij mij te komen eten en die avond is het gebeurd. Wij zijn nu een klein jaar samen en zijn van plan om volgend jaar te trouwen. Jurgen vroeg mij ten huwelijk tijdens een etentje in Waasmunster. Eigenlijk kwam het aanzoek totaal onverwacht. De ring zat verborgen in het theemandje. We zijn van plan om het simpel te houden. Het is zeker niet de bedoeling om er iets groots van te maken. Daarom zullen we waarschijnlijk alleen familie en vrienden uitnodigen. Omdat we beiden gelovig zijn, wordt het ook een kerkelijk huwelijk.

Is er veel veranderd in je leven sinds je met Jurgen samen bent ?

Op het gebied van eten zeker wel. Vroeger at ik als ik goesting had. Dat is nu niet meer zo, omdat Jurgen toch wel op zijn voeding let. Maar eigenlijk is er niet zo veel veranderd. Ik werk voltijds in een familiebedrijf ( sigaretten, nvdr) en heb dus zelf ook mijn bezigheden. Ik steek ook veel tijd in het huishouden. Nu we samenwonen heb ik niet veel tijd meer voor hobby’s.

Hoe belangrijk zijn geld en luxe voor jou ?

Dat is uiteraard niet het belangrijkste, maar ik denk dat iedereen toch wel kan genieten van een beetje luxe. Ik heb tenslotte mijn eigen job en leef ook niet op Jurgen zijn kap, hé. Ik zou trouwens niet graag thuiszitten en niets doen en ik wil zeker niet totaal afhankelijk zijn van iemand anders. Misschien dat dat verandert als er ooit kinderen komen, maar momenteel vind ik het logisch dat ik mee ga werken.

Ben je zelf sportief ?

Totaal niet ! Ik zeg wel al lang dat ik wil gaan sporten, maar het komt er gewoon niet van. Ook het voetbal interesseerde me vroeger niet. Sinds ik met Jurgen samen ben, is dat natuurlijk wel veranderd.

Gaan jullie nog geregeld uit ?

Toen ik nog bij mijn ouders woonde, was ik heel veel weg, maar nu ik bij Jurgen woon, blijf ik liever thuis. Vroeger gingen wij geregeld naar de cinema, maar dat is nu ook geminderd. Onlangs zagen we Legends of the Fall op tv en dat vonden we allebei een heel mooie film.

Hoe kan je Jurgen het best omschrijven ?

Enerzijds is hij koppig en nonchalant, maar anderzijds is hij ook heel lief. Hij zal een ruzie ook snel bijleggen. Verder is hij een echte charmeur. Onlangs moest ik bijvoorbeeld weg, terwijl hij liever had dat ik thuisbleef omdat we elkaar overdag zo weinig zien. We hadden daarover een discussie en diezelfde avond maakte hij het goed door me te verrassen. Hij zat als een hond op zijn knieën met een roos in zijn mond en dat was echt wel lief.

Helpt hij in het huishouden ?

Hij vraagt altijd wel of hij moet helpen. Vooral de swiffer is zijn beste vriend. Jurgen heeft dat van thuis meegekregen. Zijn moeder is ook heel ordelijk. Als zij hier komt, heeft ze vaak al iets vast om op te ruimen.

Jurgen staat bij veel mensen geklasseerd als een jongen met een moeilijk karakter. Terecht ?

Hij is gene gemakkelijke, maar dat weet hij zelf ook. Op Lierse waren de mensen ofwel voor hem ofwel tegen hem. Er was geen tussencategorie. Dat heeft misschien wel te maken met zijn spelstijl. Hij brengt zijn problemen trouwens mee naar huis. Hij kan absoluut niet tegen zijn verlies en als hij een wedstrijd verliest, is hij vaak niet om aan te spreken. Ik weet dan wel dat ik hem beter even laat doen.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content