K. LIERSE S.K.

© BELGAIMAGE

Adres Lispersteenweg 237, 2500 Lier

Tel. 03 48 01 370

Website www.lierse.com

E-mail info@lierse.com

Twitter @lierse

Facebook K. Lierse S.K.

Voorzitter Maged Samy

CEO Jan Van Elst

Stadion Herman Vanderpoortenstadion

Capaciteit 13.738

Sponsors Wadi Degla, Joma, Coca-Cola, Jupiler, Fit Effect

Budget 7 miljoen euro

Sterktes & zwaktes

Lierse sloot vorig seizoen de reguliere competitie af als leider. Door de formule van periodekampioenschappen misten de Pallieters eigenaardig genoeg de promotie naar eerste. Het kostte de kop van Van Meir. Met de vurigere Vanderbiest als coach hoopt Lierse dat extra duwtje te kunnen geven aan het elftal. Voorts bouwt de club vooral verder op de fundamenten van vorig seizoen, dat wil zeggen een solide organisatie steunend op de Belgen Vanhamel, Frans, Weuts, Vinck en Wils. Met de creatieve toets van Kasmi en Elgabas op het middenveld. Lierse teerde vorig seizoen echter vooral op een zeer efficiënte voorlinie en er valt te vrezen dat de ploeg in dat compartiment toch aan kwaliteit inboet, want na het vertrek van Benson – die met zijn dribbels heel veel kansen creëerde – naar Genk, dreigt Lierse ook topschutter De Belder (vorig seizoen 21 goals) kwijt te spelen. Met Wolke Janssens, gehuurd van STVV, en Binst werden alvast doublures ingehaald, maar de lat ligt heel hoog voor hen.

Vedette

In feite hoort hier De Belder te staan, maar de kans is zeer groot dat hij zijn laatste wedstrijd in het shirt van Lierse al gespeeld heeft. Uithangbord en publiekslieveling op het Lisp is de 28-jarige Leuvenaar Frederic Frans. Opgeleid bij de club, daar ook doorgebroken en vervolgens een tijdje in Schotland gespeeld bij Partick Thistle. Keerde vorige zomer terug naar de heimat en ontpopte zich daar meteen tot sterkhouder in de verdediging en fiere kapitein van de ploeg.

Trainer

Frederik Vanderbiest (39) kreeg eind maart de kans om zich te rehabiliteren nadat een sterke start van zijn trainerscarrière bij KV Oostende geen gevolg kreeg bij achtereenvolgens Cercle, Antwerp en Aris Limassol. Bij Lierse kreeg hij een contract tot 2020. Toen restte de Brusselaar louter nog mentaal oplapwerk en wat experimenteertijd in play-off 2, nu kan hij zijn eigen accenten leggen in het elftal: enthousiasme en karakter.

Ambitie

Lierse blijft een club van eersteklasseniveau, zowel inzake achterban, structuur als kapitaalkracht. Promotie is dus, net als vorig seizoen, een must. Het zal ongetwijfeld lessen getrokken hebben uit het missen van de promotie ondanks de leidersplaats in de reguliere competitie.

IN

Hafez (Lens, FRA), Laurent (Tubize), Bourdin (Cercle Brugge), Yagan (Cercle Brugge), Hall (Elversberg, GER), Binst (Antwerp), Janssens (STVV)

OUT

El Messaoudi (KV Mechelen), Brondeel (Twente, NED), Ankomah (einde contract), Habarugira, Benson (Genk), Kwateng (Mandel)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content