Kaas met gaten

© belgaimage

Bij Eupen is een trainerswissel (nog) niet aan de orde, maar een probleem heeft trainer Jordi Condom wel.

Het voordeel van een club als KAS Eupen is dat er, ook als de sportieve situatie prangend is, geen paniekvoetbal gespeeld wordt. ‘De trainer staat bij ons niet ter discussie’, maakte algemeen directeur Christoph Henkel zaterdagavond duidelijk. Zondag volgde een evaluatiegesprek waarbij ook sportief directeur Joseph Colomer aanwezig was. Ook daar luidde de conclusie dat een trainerswissel niet aan de orde is. Toch heeft Eupen sportief twee grote problemen. Enkel Standard scoorde nog minder goals in zes matchen (drie, tegenover vijf voor de Panda’s), terwijl Eupen er al 19 binnenkreeg, gemiddeld meer dan drie per wedstrijd. Vorig jaar slikte de ploeg ook te veel goals, vandaar dat er grote en ervaren verdedigers gehaald werden. Dit seizoen is het nog erger, terwijl niemand weet wie de doelpunten moet gaan maken nu met Henry Onyekuru en Mamadou Sylla 37 goals van de hand werden gedaan.

Ook slaagt Jordi Condom er maar niet in een team te maken dat voor mekaar speelt. Op het veld staan elf spelers, maar geen collectief. Té veel alibispelers, te veel ego’s, die niet eens luisteren naar de kapitein, de uitstekende voetballer Luis García. Een mogelijke vervanger voor Condom is ook niet makkelijk te vinden. De hoofdtrainer moet bij Eupen bij zijn wedstrijdselectie rekening houden met het opleidingsproject, waarbij de sportieve ontwikkeling en de stijgende marktwaarde van de eigen Academiespelers centraal staat, en met de voetbalfilosofie, gestoeld op verzorgd combinatievoetbal en balbezit. Bij Eupen stelt de trainer wel de ploeg op, maar gaat het clubbelang voor alles.

Geert Foutré

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content