Kan Lazio Roma zich in Italiaanse titelstrijd mengen?

© BELGAIMAGE

Mengt het Lazio van topschutter Immobile en assistkoning Alberto zich straks in het Italiaanse titeldebat?

Ook in het topvoetbal levert continuïteit resultaat op, bewijst Lazio, waar trainer Simone Inzaghi (43) al aan zijn vierde seizoen bezig is. Een eeuwigheid, naar Italiaanse normen. Samen met Atalanta brengen de biancocelesti het mooiste voetbal in Italië. Ex-bondscoach Marcello Lippi rekent hen tot de titelkandidaten: ‘Ze spelen mooi en modern voetbal, met een indrukwekkend middenveld.’

Het succes komt niet uit de lucht vallen. Al jaren is Lazio een club die op de centen let, met een jaarrekening in evenwicht, en waar jong of elders afgeschreven talent de kans krijgt om zich langzaam zonder druk te ontwikkelen. Jaar na jaar werd de puzzel completer. In de zomermercato, waar het behoud van de sterkhouders de grootste verdienste was, vond Lazio het laatste puzzelstukje voor zijn indrukwekkende middenveld: de 25-jarige Manuel Lazzari, die voor 10 miljoen werd gehaald bij SPAL Ferrara. Sergej Milenkovic-Savic haalde sportief directeur Igor Tare in 2015 bij Genk, dat al een akkoord had met Fiorentina. Hij kostte 18 miljoen (in twee keer betaald) en is er nu volgens eigenaar-voorzitter Claudio Lotito 100 waard. Naast hem opereert Lucas Leiva, die drie jaar geleden einde verhaal was bij Liverpool en voor het prikje van 6 miljoen te koop was. Luis Alberto arriveerde in 2016 als een volslagen onbekende, die dat eerste seizoen maar negen keer aantrad, maar die sinds hij aan de slag ging met een mental coach herboren is en de meeste assists in heel Europa gaf.

Voorin wilde niemand Ciro Immobile nog toen Lazio in 2016 tien miljoen betaalde. Naast hem in de spits staat de Argentijn Joaquín Correa, die in zijn eerste halfjaar zo weinig speelde dat hij vroeg om uitgeleend te worden. Dat ging toen niet door. Achterin steunt het team op de Braziliaan Luis Felipe, die vier jaar geleden in de Braziliaanse vierde klasse speelde en amper 500.000 euro kostte, en vooral op Francesco Acerbi, die ooit bij Milan in een depressie en alcohol wegzonk en in 2014 bij Sassuolo hoorde dat hij teelbalkanker had, maar uit zijn genezing de kracht vond om terug te vechten.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content