Is Arkadiusz een goede echtgenoot ?

Katarzyna Kubik : “Een zeer goede echtgenoot. Hij is altijd rustig en blijft heel graag thuis met zijn gezin. En hij luistert goed naar mijn bevelen ( lacht). Neen, eerlijk waar, ik heb Arek nog nooit in mijn leven kwaad gezien. Soms is dat een handicap in de sport, vroegere trainers hebben hem al eens gezegd dat hij agressiever moet zijn.”

Kan je goed overweg met zijn bestaan als profvoetballer ?

“Daar heb ik het soms wel moeilijk mee. Al dat verhuizen, altijd opnieuw aanpassen. Als voetballersvrouw zit je ook veel alleen thuis. Op die momenten mis ik mijn familie in Polen enorm, vooral mijn moeder. We bellen bijna elke dag, zij zou willen dat ik samen met ons zoontje Kacper (4) naar Polen terugkeer. In feite ben ik nu net terug van Polen, ik verbleef er met Kacper drie maanden. Arek en ik kochten in Krakau een huis. Het staat wel voor de grootste tijd van het jaar leeg, maar we vinden het toch leuk om er die anderhalve maand in de zomer ons eigen stulpje te hebben. De voorbije drie maanden hielp ik mijn moeder in haar winkel. We verkopen kinderkleding. Mijn moeder heeft al gezegd dat ik de winkel mag overnemen wanneer ik definitief terugkeer naar Krakau. Gedurende die drie maanden liet ik Kacper in een kinderdagverblijf, zodat hij in contact kwam met andere Poolse kindjes.”

Wat heb je gestudeerd ?

“In Polen moet je eerst je humaniora afmaken tot je vijftiende, daarna moet je nog eens vier jaar studeren, maar dan in een gespecialiseerde richting en school. Na die vier jaar heb ik nog één extra jaar gestudeerd en behaalde ik een diploma als secretaresse. Veel deed ik daar niet mee, want meteen nadat ik afstudeerde, verhuisden we naar Harelbeke. Eens in België nam ik de tijd om een aantal steden en monumenten te gaan bezichtigen. Manneken Pis in Brussel bijvoorbeeld, dat moet je toch gezien hebben ! Ook Brugge, Gent en Antwerpen bevielen me.”

Waar vul je de dagen mee ?

“Vooral met de opvoeding van Kacper. We gaan vaak stappen of fietsen in het park. Ik trek ook wel geregeld de stad in. En af en toe spreken we af met de families van Marcin en Michal Zewlakow. Ofwel komen zij bij ons eten ofwel gaan wij bij een van hen. Altijd gezellige avonden.”

Heb je bepaalde hobby’s ?

“Niet echt. Vroeger deed ik wel eens aan aerobic, maar nu met ons zoontje gaat dat moeilijker. Dat wil niet zeggen dat ik stilzit tijdens de dag, ik ben een redelijk bezig type. Ik moet altijd ergens aan kunnen prutsen of ik zit voortdurend dingen te veranderen in huis. Het viel mij bijvoorbeeld op dat de Belgische woonkamers over het algemeen vol staan met allerlei voorwerpen. Ik hou eerder van een sobere en minimalistische inrichting, simpel opgevrolijkt met een paar plantjes. Ik ben ook niet zo voor die oubollige meubels. ( Arkadiusz : “Ze is ook bijzonder goed in het herstellen van technische defecten. Gisteren nog was onze boiler stuk, na twee minuutjes sleutelen had ze die hersteld.”) Het is waar, dat boeide mij altijd al. Mijn vader is ingenieur in de elektronica, misschien heeft het daar mee te maken.”

Heb je een favoriete voetballer, artiest of acteur ?

“Voetballers : Rivaldo en Ronaldo. Ik ben trouwens een grote voetbalfan, ik doe niets liever dan naar de wedstrijden van Arek gaan kijken. In zijn periode bij Harelbeke volgde ik zowel de thuis- als de uitmatchen. Mijn favoriete acteur is Sean Connery, en mijn favoriete film is Rio Bravo. Die zet ik altijd op als ik nerveus ben. En muzikant ? ( Denkt even na) Ik ben gek van de muziek uit de jaren ’80 : Samantha Fox, Queen, George Michael, dat soort dingen.”

door Matthias Stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content