Na de viering van de 50e verjaardag moet KVK aan de slag om een volwaardige kern samen te krijgen.

Twee spelers haalde KV Kortrijk al met het oog op het komende seizoen, allebei eind contract bij hun club en dus transfervrij, het type waar de club op mikt. In januari legde het KVO-middenvelder Kevin Vandendriessche vast, vorige week haalde het Mathias Fixelles (24), oorspronkelijk een OHL-product, die van de spits naar een plaats centraal op het middenveld evolueerde. Hij verlaat na vijf jaar Union. Net als Faïz Selemani werkte hij bij de Brusselse club nog met de nieuwe trainer Luka Elsner.

Met de Sloveen beoogde Matthias Leterme een nieuwe wind. Dat zal met een flink vernieuwde kern moeten gebeuren, want nogal wat spelers zijn weg wegens einde van hun contract of huurovereenkomst. Tot de eerste categorie behoorden Jovan Stojanovic, Petar Golubovic en Julien de Sart. Aan die laatste deed Leterme een flink verbeterd contractvoorstel. ‘Maar Julien gaf aan dat hij sportief een stap hoger wil zetten.’ Van de gehuurde spelers keert doelman Adam Jakubech terug naar Lille, en Jevhen Makarenko naar Anderlecht. Van de Oekraïner was Kortrijk dit seizoen niet supertevreden, zegt Leterme: ‘Hij speelde dit seizoen met de handrem op, altijd met het EK in het achterhoofd.’

Leterme is niet tegen gehuurde spelers: ‘Liever één heel goeie gehuurde die honger heeft dan een middelmatige met een driejarig contract.’ Van de gehuurde spelers wil men alleen Zinho Gano graag houden, maar Genk heeft het laatste woord en flinke transfersommen betaalt KVK niet. Verder zoekt het nog een verdedigende middenvelder en een centrale verdediger.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content