Gert Verheyen brak vorige week met SEM, dat wél een club vond voor Sven Vermant.

“Ik ben gewoon beginnen nadenken over wat in mijn situatie het beste zou zijn”, zegt Gert Verheyen (30), nadat hij het contract met het managementsbureau SEM – dat hij anderhalf jaar geleden tekende – aangetekend opzegde. “En dan ben ik gewoon tot de constatie gekomen dat zij voor mij misschien toch niet meer de ideale mensen waren om mij hier in Brugge weg te halen. Hun relatie met Club spreekt natuurlijk serieus in hun nadeel. Voor de rest is het meer een gevoelskwestie. Ik bedoel : ik heb hen niks te verwijten. Ik zeg absoluut niet dat zij niet goed zijn.”

Ondertussen circuleren nogal wat namen van buitenlandse clubs die in hen geïnteresseerd zouden zijn. Southampton is er één van. “Ik weet niet wat ervan klopt”, beweert Verheyen, die niet van plan is zich nog aan een makelaar te binden. “Zeker vanaf nu zal je vanalles horen, maar als ik de laatste maanden iets heb geleerd, dan dat er een hemelsbreed verschil is tussen belangstelling tonen voor een speler en het effectief uitbrengen van een bod of het je daadwerkelijk voorleggen van een contract. Zeker, er zijn sinds Ipswich contacten geweest, maar altijd liep er wel iets mis. Ik blijf rustig. Club Brugge beloofde mij met Kerstmis dat ze naar het einde van het seizoen meer begrip zullen tonen voor mijn situatie. Eventueel zouden ze dan meewerken. Ik reken daar dus op.”

Dirk Degraen van SEM zag nog geen aangetekend schrijven van Verheyen, maar zegt dat ook niet belangrijk te vinden. “Gert vindt dat hij met iedereen moet kunnen werken. Ik niet, ik werk niet met iedereen, maar alleen met mensen die ik voor honderd procent vertrouw. Hij zegt dat hij zich niet exclusief aan iemand zal binden, maar aan wie dan wél ? Hebben die mensen een Fifalicentie ?” Waarschijnlijk begon Verheyen te vrezen dat SEM geen club voor hem zou vinden, vermoedt Degraen, maar de transfer van Sven Vermant naar Schalke 04 bewijst dat daar geen reden voor was. “Die zaak hebben we samen met Bob Maaskant afgehandeld”, laat Degraen vanuit Gelsenkirchen weten. “Hij is al jarenlang Svens raadgever en precies een van die mensen die wij wél vertrouwen omdat zij daar in Nederland met drie erkende makelaars werken.”

Breken met SEM, het lijkt de trend wel. Eerst Didier Dheedene, en nu Verheyen. Degraen : “Kijk, pas sinds wij er zijn, lijkt het wel een item te zijn als er iemand van manager verandert. Die verdienste hebben we dus alvast.” (CV/JH)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content