Kévin Zohi – club: RC Strasbourg

© BELGAIMAGE

De 23-jarige Malinees-Ivoriaanse centrumspits toonde in de Franse beker zijn waarde en mag de komende weken hopen op meer speelgelegenheid in de Ligue 1.

In de 1-4-zege van RC Strasbourg tegen het niet echt sterke Le Portel (N3) speelde Kévin Zohi zich met twee doelpunten en een uitgelokte penalty in de kijker. RC Strasbourg trad in de 1/32e finales van de Coupe de France aan zonder vaste aanvoerder Stefan Mitrovic, maar wel met titularisdoelman Matz Sels. Zohi, een jeugdproduct van de JMG Academie in Abidjan, scoorde goede punten bij coach Thierry Laurey.

Al in augustus had de Ivoriaan klasseflitsen vertoond. Met twee cruciale goals in de derde voorronde en in de play-off-fase van de Europa League zorgde de Malinese jeugdinternational voor hoge verwachtingen bij de club uit de Elzasstreek.

Alleen werd Zohi, die in januari 2017 naar Straatsburg kwam en er een overeenkomst tot 2021 tekende, in zijn goede vormcurve gestuit door ‘wat broosheid’. Begin september was er een blessure aan de linkerdij, waardoor Zohi pas terugkeerde in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Ol. Marseille op 20 oktober.

Doordat zijn aanvalspartners Ludovic Ajorque en in iets mindere mate Lebo Mothiba hun kans grepen tijdens zijn aanwezigheid, moest de 23-jarige centrumaanvaller zich in de heenronde tevreden stellen met amper 104 minuten. Geen enkele basisplaats en negen invalbeurten, de balans oogde mager. Maar in 2020 schoot Zohi sterk uit de startblokken. Tegen Le Portel maakte hij twee goals – de eerste een spectaculaire move – tussen de 56e en 65e minuut.

Door de blessures van Mothiba en Nuno Da Costa is de kans groot dat Zohi in januari ook bij de Ligue 1-duels zijn potentieel mag tonen. Aan zijn enthousiasme en opportunisme wordt plots niet meer getwijfeld.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content