Met www.kirstenflipkens.be heb je een eigen website.

“De mensen van Websmash hebben die ontwikkeld. Het blijft altijd fijn om er nieuwe foto’s op te zetten of mijn dagboek aan te passen. Maar dat laatste zou ik toch iets meer moeten doen.”

Hoe vaak consulteer je daarnaast andere favoriete sites?

“Dagelijks. Zeker als ik voor toernooien in het buitenland vertoef, blijft dit een belangrijke informatiebron. Dan surf ik naar www.hln.be, www.sporza.be en www.sportwereld.be. Ik check dan veelal het nieuws in binnen- en buitenland, maar toch voornamelijk de sportactualiteit. Via Facebook blijf ik in contact met vrienden en kennissen, ik zit aan 6383 contacten. Op Twitter kunnen mijn volgers op de hoogte blijven van mijn wedstrijden en resultaten. ”

Welk deuntje mag er altijd opgelegd worden?

“Mijn favoriete zangeres is Tina Turner. Al van kleins af hoor ik haar songs graag. Maar ook dance, disco en R&B interesseren me. Ik beluister graag de dj-sets van Martin Solveig en David Guetta, het ideale genre tijdens een loop- of fietstraining. Wanneer ik ergens op center court speel en vooraf een nummer mag doorgeven als ik op de baan kom, dan kies ik recente nummers zoals End Credits van Chase & Status of de Joe Godard Remix van Shining Star door Nneka.”

Ben je een tv-kijker?

“Als kind was ik in de ban van Chris Van den Durpel. Ik imiteerde constant Kamiel Spiessens. Nu heb ik minder tijd, maar ik probeer Code 37, De Slimste Mens, Vermist, Eeuwige Roem en Expeditie Robinson te volgen. Deadline 14/10 nam ik volledig op via de digibox. Bij thuiskomst keek in één ruk naar alle afleveringen. Zalig!”

Van welke film krijg je nooit genoeg?

“Naast Driven vooral de verschillende verhalen rond Rocky. Een perfecte inspiratiebron, waar de thema’s doorzettingsvermogen en nooit opgeven veel aan bod komen. Vooral de quotes van zijn coach vormen een interessante wijsheid en levensles.”

Wie was je idool?

Pär Zetterberg, toen hij bij mijn favoriete voetbalploeg Anderlecht speelde. Ik mocht als twaalfjarige ooit de aftrap geven in Lommel, dankzij toenmalig trainer Lei Clijsters. Hij had dat geregeld, alleen moest ik een tenuetje van Lommel dragen…”

(FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content