Wat is de dwaaste stoot die je ooit uitgehaald hebt om een meisje aan de haak te slaan ?

“Oei ( lacht). Speciale tactieken heb ik eigenlijk nooit gehad. Ik trachtte vroeger altijd zo snel mogelijk telefoonnummers uit te wisselen, om vervolgens een rendez-voustje of een bezoekje aan de cinema te regelen. In het begin waren er nog geen gsm’s, moest dat meestal via de vaste telefoon bij dat meisje thuis en dus ook via haar ouders. Maar voor mij stelde dat geen probleem. Aan de telefoon was ik altijd een beleefde jongen.

“Vroeger was ik iets bedrevener in het versieren van meisjes. Nu ben ik ook vrijgezel, maar houd ik me wat kalmer. Sinds ik in de eerste klasse speel, gaat dat trouwens allemaal iets vlotter dan voorheen, moet ik eerlijk bekennen.”

Nu komen ze in trossen aandraven ?

“Dat nu ook weer niet. Maar het gaat wel makkelijker.”

De meningen lopen uiteen : sommigen zeggen dat mannen om de vijf seconden aan seks denken, volgens andere theorieën doen ze dat om de zeven minuten. Zeg eens, hoe zit dat bij jou ?

“( lachje op hoge toon) Ik zal maar zeggen : om de zeven minuten ( lacht). Om de vijf seconden, dat is te veel. Je moet ook niet overdrijven.”

Stel dat je een reis zou winnen naar pakweg Tunesië en je mag één ploegmaat meenemen. Wie kies je dan ?

“Euh … ( denkt na) FrederikVanderbiest. Ah nee, wacht, Tunesië zeg je. Neem dan maar Sami Allagui, dat is een Tunesiër. Die kan me al het moois tonen dat het land te bieden heeft. Alle mooie meisjes ( lacht).

“Ik ken Allagui nog niet zo lang, maar hij is echt een supersympathieke gast. We schieten heel goed met elkaar op.”

En als de trip naar een ander land zou gaan, zou je voor Vanderbiest opteren ?

“Ja, we kennen elkaar al meer dan vijftien jaar, zijn al samen in Amerika geweest. Hij is een jongen met wie je je altijd kan amuseren, met wie je kan feesten. Noem ons maar echte vrienden. We zouden het wel naar onze zin hebben met ons tweeën.”

Stel : Vanderbiest bedriegt op dat reisje zijn vrouw. Die merkt bij zijn terugkeer dat er iets scheelt, komt naar jou en vraagt of Vanderbiest haar trouw is gebleven. Hoe reageer je ?

Olalala ! ! ! Dat is moeilijk, man ( lacht). Euh … Ik zet mijn joker in.”

Die heb je niet.

“Ai … Luister, Vanderbiest is een van mijn beste vrienden. Ik zou hem verdedigen.”

Wat doe je of waar ga je naartoe als je problemen hebt en die even wil vergeten ?

“Dan ga ik met vrienden iets drinken en soms eens naar het casino. Maar daar speel ik met niet al te veel geld, hoor.”

Vertel ons eens de amusantste grap die je kent over Dirk Geeraerd.

“Oei … Ik kan me er niet onmiddellijk één herinneren. Ik denk wel spontaan aan die keer dat hij gedanst heeft na een oefening op training. Daar is wel serieus mee gelachen.”

Gedanst ? En ? Was het goed ?

“( lacht) Een beetje speciaal. Laat ons het daarop houden.”

Wie is de knapste scheidsrechter die je kent ?

“( blaast) Knappe arbiters ? Die zijn er niet. Nee, ik kijk niet naar de schoonheid van mannen, richt mijn blik op het vrouwelijke geslacht. Maar is er in België geen vrouwelijke scheidsrechter ? Ik geloof het wel. Schrijf die maar op. Ik weet niet of die mooi is, maar ik noem in alle geval geen man.”

Naar wie heb je het laatst je middelvinger opgestoken ?

“Naar een chauffeur die me de pas afsneed op de autosnelweg.

“Hoe agressief ik in het verkeer ben, hangt in sterke mate samen met de mate waarin ik gehaast ben.”

Als je aan verkeerslichten staat te wachten en het wordt groen, durf je je dan wel eens te wagen aan een wedstrijdje om ter snelst optrekken met de chauffeur naast jou ?

“Met de Opel Astra waar ik nu mee rijd, niet. Als ik op voorhand weet dat ik kan verliezen, neem ik het risico niet. Maar met een andere, krachtige wagen …”

Als je met Johan Vermeersch in een bootje midden op zee verzeild zou raken met het vooruitzicht dat je daar uren moet ronddobberen, zou je dan overwegen om te springen ?

“( lacht) Ik heb al veel over hem gehoord, maar ik ken die man niet en kan me daar dus niet over uitspreken. Ik weet hoe dat gaat in de media, heb over mezelf ook al veel dingen gelezen en gehoord die niet klopten. Soms moet je daarmee oppassen.”

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content