In de aanloop van de WK-kwalificatie zit Marc Spaenjers met een serieus gebrek aan gestalte in het midden. Na een eerste gesprek met Jan-Willem Roex moest de bondscoach vaststellen dat de Everbeurspeler niet geneigd is mee naar Slovakije af te reizen. Tot overmaat van ramp viel ook Koen Michiels uit met een schouderblessure.

Wat is er precies aan de hand ?

Koen Michiels : Het kapsel van de rechterschouder is gescheurd en ook de aanhechting van de biceps is geraakt. Tijdens het seizoen had ik al een drietal inspuitingen gekregen. Op het einde van het seizoen dook de pijn steeds sneller opnieuw op. Vanaf de halve finale tegen Lennik voelde ik dat de kracht verminderde. Toen werd al beslist om een scanner te laten nemen na het seizoen.

Je ging nog wel mee naar Sofia met de nationale ploeg, maar je speelde er niet.

Gelukkig niet, achteraf gezien. Spelen had de blesurre alleen maar verergerd. Ik kon maar één keer trainen in de voorbereiding. Marc zei dan ook dat hij de voorkeur gaf aan Jo Verstuyft die al een aantal weken bij de groep zat en beter ingespeeld was met Kris Tanghe. Na het EK-kwalificatietoernooi probeerde ik opnieuw voluit te gaan met het oog op de stage in Estland. Maar na een nieuwe pijnscheut besloot ik er onmiddellijk mee te stoppen. Een operatie was onvermijdelijk geworden.

Weet je al hoe lang je out bent ?

De eerste vier à vijf weken wacht me volledige immobiliteit. Stilzitten, dus. Nadien volgen twee maanden revalidatie. De dokters zeiden dat ik ten vroegste begin september rustig met de bal mag herbeginnen.

Haal je de competitiestart begin oktober ?

Dat zal te optimistisch zijn, vrees ik. Maar ik hoop toch in de heenronde opnieuw mijn plaats te kunnen innemen.

Roeselare is genoodzaakt een nieuwe middenman bij te halen. Niet bang voor de verhoogde concurrentie ?

Het risico is te groot om met twee middenmannen aan het seizoen te beginnen. Als er dan nog iets gebeurt in de voorbereiding, zit je zwaar in de problemen. Het zal een nieuwe uitdaging vormen op opnieuw in de basiszes te geraken. Eerst wordt het vechten om de blessure te herwinnen en nadien volgt een sportieve concurrentieslag. Ik leg me in ieder geval niet zomaar neer bij een plaats op de bank.

Als je de kalender bekijkt, valt onmiddellijk het zware beginprogramma van Roeselare op. De ploeg zal er van bij de aanvang moeten staan.

Net als twee jaar geleden beginnen we met de clash tegen Maaseik en nadien twee moeilijke verplaatsingen. Het wordt opletten, want als je bij het begin van het seizoen één of twee keer verliest, bestaat het gevaar dat er twijfel sluipt in de groep.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content