Francky Dury ervaart na een 3 op 18 én een tegenvallende vijfde plaats momenteel dat details het verschil maken. Ook jullie worden daarmee geconfronteerd?

Koen Persoons: "Inderdaad. Je zag het ook weer tegen Genk: te kort zijn op de tweede bal, een rode kaart incasseren én niet zuiver omspringen met de geringe uitgespeelde kansen. Dat is dan het verschil tussen een kandidaat-kampioen en wij die 'maar' zesde staan. Zij kunnen een resultaat vasthouden, ondanks ons groter balbezit de tweede helft."
...

Koen Persoons: "Inderdaad. Je zag het ook weer tegen Genk: te kort zijn op de tweede bal, een rode kaart incasseren én niet zuiver omspringen met de geringe uitgespeelde kansen. Dat is dan het verschil tussen een kandidaat-kampioen en wij die 'maar' zesde staan. Zij kunnen een resultaat vasthouden, ondanks ons groter balbezit de tweede helft." "Dat maakt deel uit van ons leerproces. Een moment van concentratieverlies wordt cash afgestraft. Dat moet er nog uit. Anderzijds moeten we ook realist zijn: we nemen het op tegen de vijf beste teams van België. Wij hebben veelal twee pogingen of controles nodig, zij kunnen het al in één vloeiende beweging." "Absoluut. Vooral op stilstaande fasen dan. Zulke doelpunten slikken, het zorgt mentaal toch telkens voor een serieuze tik. Het enige waar we ons aan optrekken, is de weerbaarheid die we altijd tonen en de manier waarop we meevoetballen. Zolang we dat strijdershart kunnen behouden, moeten we ook niet vrezen voor afstraffingen. Maar als je op het einde van de rit niks haalt, dan bevordert dat niet meteen je enthousiasme. We snakken naar puntengewin." "Nee, toch niet. Wij staan tegen die topteams toch garant voor vrank en vrij voetbal. Het blijft ons doel Anderlecht en Standard nog punten af te pakken. Ik ben alleszins heel blij dat ik die duels in play-off 2 niet moet spelen. Met alle respect, maar wie kijkt daarnaar?" "Nee, want ik heb niet de indruk dat hier veel spelers zullen vertrekken. Er zit nog groeimarge in onze spelersgroep. Het is logisch dat Lokeren niet kan wedijveren met Anderlecht, Heerenveen en Standard. Er zullen nog wel voldoende opportuniteiten opduiken om dit project van twee tot drie jaar te doen slagen." ( stoïcijns kalm) "Als een ploeg op zoek is naar spelers voor een specifieke positie, dan zijn daar managers die bepaalde jongens aanprijzen." "Nee, zover zijn we nog lang niet. Al kan er altijd gepraat worden. Maar dan moeten ze eerst de voorzitter contacteren. ( grijnst) Voor mij zullen ze geen 1,5 miljoen euro neerleggen. Ik ben bijna 28 en lig nog onder contract tot 2013. Bang voor een uitdaging ben ik niet, maar je moet wel kansen krijgen. Die topclubs hebben misschien een lijst van twintig spelers. Ik probeer gewoon wekelijks vooruitgang te boeken, door veel beslissender te worden, de juiste keuzes te maken, de ploeg op sleeptouw te nemen én leiderschap te tonen. Ik haal er plezier uit dat een ploeg door mijn inbreng beter draait. Bij Lokeren voel ik me goed." DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE"Ik ben blij dat ik niet in play-off 2 moet spelen."