Promovendus RWD Molenbeek toont zich bijzonder bedrijvig op de transfermarkt.

Nadat het eerder Dirk Van Oekelen (Sint-Truiden), Lambert Smid (Beveren), Edwin van Ankeren (Odd Grenland) en Gert Doumen (RC Genk) via een vrije transfer aan de haak sloeg, legde RWD Molenbeek vorige week ook linkerflankspeler Tommy Careel (28, Ingelmunster) en de Kameroense centrale verdediger Eric Matoukou (17) voor respectievelijk drie en twee jaar vast. Manager Freddy Smets maakte van de komst van de Afrikaan ook gebruik om met diens club Pyramide Mfou een samenwerkingsverband af te sluiten. “Matoukou wordt pas achttien eind juli en komt pas eind september naar België. Hij moet op termijn de vervanger zijn van Ibrahim Kargbo, die we misschien niet te lang meer kunnen houden.”

Smets opteerde voor een Kameroense tweedeklasser. “Als ze in eerste klasse komen, zijn die spelers onbetaalbaar en voor ons niet meer interessant. Iemand scout voor ons en haalt de talenten naar ginder. Onze return bestaat uit wat geld en ook équipement voor de ploeg. Ook zorgen wij voor wat transportmiddelen en de modernisering van de trainingsinfrastructuur.”

Smets behandelt de komende weken ook nog de dossiers van Adrian Bakalli (het laatste half jaar bij het Engelse Swindon Town), Jean-Paul Boeka-Lisasi (door Lokeren verhuurd aan Westerlo) en Fernando Del Solar. Vooral een eventuele transfer van die laatste wekt verwondering. De middenvelder uit Peru is de broer van José Del Solar, die vorig seizoen de verwachtingen niet inloste bij KV Mechelen en werd doorgestuurd. Een lot dat Fernando al beschoren was tijdens de voorbereiding op het voorbije seizoen. Smets : “Net als bij Bakalli wil ik Del Solar eerst aan het werk zien. Ik koop geen kat in een zak, hé. Ze moeten conditioneel perfect in orde zijn. De kans is groot dat ze een proefcontract krijgen voorgeschoteld. Del Solar werd positief gescout door Feyenoord. Dat hij werd afgetest door KV Mechelen, schrikt me niet af. Hij is nog jong en kan veel vooruitgang boeken.”

Terwijl Sébastien Piron straks verhuist naar Wezet en Paul Kpaka te zwaar op het budget weegt, ontkent Smets dat er contacten zijn met Frédéric Peiremans (Real Sociedad). “Alleen al wegens zijn looneisen”, lacht hij. “Voor ons is het snel te hoog, hé.” (FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content