KRC Genk

© belgaimage

WAT ZIJ ZEGGEN

KRC Genk wenste niet mee te werken aan dit dossier.

WAT WIJ ZEGGEN

Genk behield tot zijn eigen verbazing en tot tevredenheid van de trainer de kern waarmee het de beker won en nipt de titel miste omdat de aanbiedingen voor Lucumí en Onuachu er niet waren, of er onvoldoende werd geboden voor hen. Ervan uitgaande dat minstens één van beiden zo vertrekken, investeerde Genk vooraf in versterking waarmee het zich op drie fronten competitief wilde tonen.

Centraal achterin toont de jonge Spaanse Nigeriaan Sadick zich stevig in de duels, hij kreeg de afgelopen weken voluit zijn kans en is goed op dreef. Dé sensatie van het seizoenbegin was Trésor die op het middenveld links of centraal meteen indruk maakte met goeie acties en assists, maar zodra de drukke Europese weken aanbraken verloor hij zijn basisplaats. De laatste weken kwam hij nog amper in beeld. Ugbo, vorig jaar Cercles topschutter met zestien goals, werd gehaald als alternatief voor Onuachu, maar kon vooralsnog niet overtuigen. Hij zorgt voor te weinig dreiging en valt ook niet op in het spel. Kortom: hij moet zijn visitekaartje nog afgeven. Ex-Ajacied Eiting, van wie na jaren vol blessureleed veel verwacht werd als controlerende middenvelder, kon evenmin zijn meerwaarde al tonen. De ervaren Noorse linkerflankspeler Juklerød die transfervrij weggehaald werd bij Antwerp, kreeg na de supercup te kampen met twee blessures en is nu pas weer fit.

Op Sadick na die een prima debuut maakt, wordt van alle nieuwkomers de komende maanden meer verwacht.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content