Krijgen we een nieuwe Argentijnse clash tussen River Plate & Boca Juniors?

© BELGAIMAGE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De finale van de Copa Libertadores moest vorig jaar in Madrid worden gespeeld, toen het gruwelijk fout ging in Buenos Aires bij de derby tussen Boca en River. Die zit er mogelijk weer aan te komen, dit keer in de halve finales.

De Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League nadert zijn ontknoping. Deze week zijn ze er toe aan de kwartfinales. Eén ding is al zeker: op 23 november staat er in Chili een Braziliaanse ploeg in de finale. In de ene helft van de tabel schieten immers alleen nog ploegen uit dat land over.

Komen deze week tegen elkaar uit in de kwartfinales: Palmeiras tegen Grêmio en Inter tegen Flamengo. Op basis van hun prestaties in de competitie zijn Palmeiras en Flamengo de favorieten, zij volgen er dicht op leider Santos. Maar zoals altijd in de zomer is het de vraag welke invloed transfers richting Europa of Azië (en omgekeerd) hebben op het vervolg van de Copa, die in het voorjaar start en in het najaar zijn ontknoping kent.

Welk gat laat Léo Duarte (voor 11 miljoen euro naar AC Milan) in de verdediging van Flamengo en wat is de inbreng daar van Rafinha, Filipe Luis en de Spanjaard Pablo Marí? En welke impact hebben bij Palmeiras de nieuwkomers Luiz Adriano (ex-Spartak Moskou) en Ramires, terug uit China? Al kwam die laatste niet van de bank tijdens de 0-1 winst in de heenmatch tegen Grêmio na een pegel van Gustavo Carpa.

De andere kant van de tabel is Argentijns gekleurd. Titelverdediger River Plate (met Matías Suarez) en stadsgenoot Boca Juniors, vorig seizoen verliezend finalist, moeten elk nog een rivaal uit de weg ruimen voor ze zich kunnen opmaken voor een nieuwe superclásico in oktober. River ontmoet Cerro Porteño uit Paraguay, Boca het Ecuadoriaanse Liga de Quito. Ook hier is het uitkijken naar de impact van transfers. Quito is de nieuwe ploeg van Antonio Valencia (tot vorig seizoen nog rechtsachter bij Manchester United), terwijl Boca de nieuwe werkgever is van gewezen Romavedette Daniele De Rossi, goed voor 117 interlands bij Italië en 61 duels in de Champions League. Als dat geen adelbrieven zijn.

Antwoorden volgen deze en volgende week, wanneer de returns op de kalender staan.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content