Waar ben je zoal mee bezig buiten het voetbal ?

Vooral met de kinderen. Ze zijn redelijk actief en het grootste deel van mijn vrije tijd gaat naar hen. Andere hobby’s heb ik niet. Het valt ook zelden voor dat ik me verveel. Wanneer de kinderen er niet zijn, kan ik wel eens genieten van een rustig moment.

Stel dat je één ding mocht kiezen om mee te nemen naar een onbewoond eiland…

Mijn vrouw en de kinderen, natuurlijk ! En als dat niet mag… ( denkt even na)… een computer met een webcam, zodat ik mijn gezin toch nog kan zien en horen. Ik ken nochtans niet veel van computers, hoor. Wanneer Borre naar de grote school gaat, zal dat misschien wel automatisch komen, want dan wil ik me toch een computer aanschaffen.

Waarvan kan je wakker liggen ?

Wanneer er iets mis is met de gezondheid van de kinderen of van mijn vrouw. Vroeger kon ik ook wakker liggen na een slechte wedstrijd, maar sinds de kinderen er zijn is dat volledig omgeslagen. Je leert dat allemaal relativeren.

Favoriete lectuur ?

Vooral tijdschriften en kranten. Boeken interesseren me niet echt. Wanneer we bijvoorbeeld met de ploeg op afzondering zijn, vul ik de vrije momenten op met kaarten en rusten, niet met boeken lezen.

Hoe belangrijk is een mooie wagen voor jou ?

Eigenlijk hecht ik daar niet veel belang meer aan. Vroeger heb ik wel een mooie auto gehad met alles erop en eraan, maar die werd gestolen en sindsdien kan ik mijn geld daar niet meer aan geven. Als ik kan rijden is het goed. Enkel de veiligheid van de wagen vind ik nog belangrijk. Nu geef ik liever geld uit aan kledij voor mij en mijn gezin, aan ons huis, dan aan een luxe-wagen. Daar heb je tenminste nog iets aan.

Welke dromen wil je zeker nog realiseren ?

Mijn grootste droom is nu dat we ervoor kunnen zorgen dat Stef zelfstandig leert leven ( Stef heeft een mentale en motorische achterstand, nvdr). Momenteel zijn we op de goede weg, maar het blijft natuurlijk hard werken en afwachten. Verder hoop ik ook dat de familie gezond mag blijven !

Hou je van dieren ?

Ik hou van dieren, maar echt belangrijk om dieren te hebben, vind ik het niet. Wij hebben één poes, maar die zit niet constant binnen.

Stel dat het niet gelukt was als profvoetballer…

Dan had ik waarschijnlijk nog steeds gewerkt waar ik aan de slag was voor ik mijn profcontract tekende. Dat was in de verandabouw. Ik heb een diploma van schrijnwerker-meubelmaker.

Hoe kan je je vrouw het best omschrijven ?

Ze is gewoon een heel toffe vrouw. Ze is ook de motor van ons gezinnetje. Zij deelt de taken uit en organiseert de meeste dingen. Ze is ook het romantische type, wat ik dan weer minder ben. Voor mij is zij gewoon de complete vrouw. Als ik haar voor één dag zou mogen inruilen, zou ik dat misschien wel doen voor Yasmine. Ik vind dat zij wel iets uitstraalt, hoewel het toch zeker bij één dag zou blijven hoor.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild ?

Dat moet op één van de momenten geweest zijn na de geboorte van Stef. In het begin is dat toch een klap die je te verwerken krijgt, al moet ik zeggen dat we wel altijd goed opgevangen werden. Eigenlijk ben ik iemand die zijn emoties niet zo snel laat zien en ik zal dus ook niet zo vlug huilen.

Denk je soms al na over wat je na je spelerscarrière wil gaan doen ?

Goh, het leven na mijn carrière is hopelijk nog ver weg. Misschien wil ik wel een taverne opendoen of zoiets. Ook met de jeugd zou ik wel willen werken. Jeugdtrainer of keeperstrainer worden zie ik wel zitten. Maar zoals gezegd is dat hopelijk nog ver weg. Tegen die tijd kan er nog veel veranderen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content