Hoe lang kennen jullie elkaar ?

“Sinds het eerste middelbaar, we zaten vier jaar lang samen in de klas. Maar in het begin was er nog geen sprake van liefde. We kwamen wel goed met elkaar overeen, maar niks meer. In het laatste jaar van het humaniora sloeg de vonk over, toen we voor school een reis maakten naar Engeland. Op 28 april zijn we vijf jaar samen.”

Jij studeert ook nog, in combinatie met het profvoetbal ?

“Ik had gewoon wat wroeging. In het middelbaar studeerde ik vier jaar lang Latijn-wiskunde en daarna wiskunde-wetenschappen. Na een half jaar Ehsal, de optie handelsingenieur, stapte ik over naar de A-kern van Beveren. De uurroosters waren een zwaar probleem, terwijl ook de treinverbinding niet ideaal bleek. Aan de Mercator hogeschool in Gent volgde ik dan twee jaar avondschool bank, beurs en financiën. Nu studeer ik via de Open Universiteit van Nederland managementwetenschappen. Een boeiend pakket, via modules die thuis worden opgestuurd waarbij ik zelf mijn examens kan spreiden.”

Wat is voor jou een ideale manier om te ontspannen ?

“Ik kan moeilijk stilzitten. Opkuisen, surfen op internet, boodschappen doen, koken. Echt ontspannen betekent dan eerder eens op mijn gemak in de zetel uitrusten of naar een film kijken. Wij kijken eigenlijk niet veel tv. Alleen de Champions League, Friends, de Laatste Show en komische series als Het Eiland volgen we wel. Maar ik biljart ook graag met mijn schoonvader. Dan spelen we driebanden of snooker. Het gebeurt bijna wekelijks, puur als amusement.”

Ben jij met jouw kookkunsten de nieuwe Jamie Oliver ?

“Pas sinds we samenwonen, ben ik er mee begonnen. Ik doe het gewoon heel graag. Aanvankelijk moest ik mijn moeder vaak om raad vragen, maar stilaan kan ik zelf al wat experimenteren. Ik consulteer ook vaak de kookrubriek in Flair of Libelle. Het is niet alleen de Vlaamse keuken meer, we wokken ook wel eens. Je moet er gewoon iets leuks van maken, iets dat lekker smaakt.”

Wil jij nog terug naar Zele of ben je nu verknocht aan Antwerpen ?

“Nee, ik ben liever op den buiten, terwijl Adel eerder de stad verkiest. Maar ik ben meer de man voor een woning met een tuin en de open natuur. Aan het bruisende stadsleven heb ik niet echt veel behoefte. Gelukkig hebben we hier een leuk dakterras.”

Waarvoor dient die grote witte bal in de hoek van de woonkamer ?

“Om op het bijhorende matje allerhande buikspier- en krachtoefeningen te doen. Kwestie van het aantal blessures te verminderen. Maar het is blijkbaar iets dat aanslaat, want elke bezoeker vraagt ernaar. Je kan het vaak als entertainmentinstrument gebruiken, terwijl ook kleine kinderen het als speelgoed gebruiken. Iedereen kruipt er graag op.”

Je hebt sinds enige tijd ook een mooi opgebouwde persoonlijke website ?

“Het zijn twee echte fans die zich daarmee bezighouden. Dennis, de initiatiefnemer, is doof en heel sterk geïnteresseerd in mijn doen en laten. We maakten gewoon de afspraak dat het een kwalitatief goede site moest zijn. Het resultaat is gewoon fenomenaal, echt prachtig. Hij is er echt dag en nacht mee begaan. Veel van zijn vrije tijd offert hij daaraan op.”

Met wie zou jij graag eens een goed gesprek willen voeren ?

“Ik ben enorm geboeid door de politiek. Geef mij maar iemand als Guy Verhofstadt. Die mannen zijn gewoon enorm intelligent, beschikken over een ongelofelijke dossierkennis. Daar sta ik toch altijd van versteld. Een geluk dat er zulke mensen bestaan. Onlangs zag ik Frieda Van Wijck op bezoek bij Herman De Croo. Ik probeer mij dan zijn hectisch leven voor te stellen en de serieuze verantwoordelijkheid die hij heeft.”

door Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content