Wat zijn je hobby’s ?

Buiten de trainingen vul ik mijn tijd vooral met het helpen van mijn vader ( Kristof is de zoon van Eddy Snelders, nvdr). Hij heeft een bouwbedrijf en ik hou me dan onder andere bezig met overschrijvingen en facturen. Zo heb ik steeds iets waarop ik kan terugvallen wanneer ik bijvoorbeeld door een zware blessure het voetbal zou moeten opgeven. Verder is er natuurlijk Catherine en ik ga af en toe vissen in de Ardennen samen met mijn ploegmaat Bodor.

Doet muziek je iets ?

Ja, ik luister echt naar vanalles en nog wat. Wanneer ik op de radio een liedje hoor, ken ik meestal wel de uitvoerder en de titel van het nummer. Ik hoor vooral graag commerciële muziek en koop ongeveer tien cd’s per maand. Thuis staan ook boxen en een mengpaneel waarmee ik me kan uitleven.

Ben je een verzamelaar ?

Nu niet meer. Vroeger spaarde ik wel de Panini-prentjes voor de voetbalboeken en dan hoopte ik steeds dat ik mijn vader zou hebben. Behalve naar mijn vader keek ik ook op naar spelers zoals Tahamata en Radzinski, omdat zij ongeveer hetzelfde gebouwd waren als ik. Ik keek dan naar hoe ze alles deden en probeerde dat na te doen. Momenteel kijk ik vooral graag naar spelers die op dezelfde positie spelen als ik en die ook niet echt groot zijn. Zo zie ik bijvoorbeeld Michael Owen wel graag bezig.

Wat heb je gestudeerd ?

Tot mijn derde middelbaar volgde ik Grieks-Wiskunde en nadien koos ik voor Sport-Wetenschappen. Nadien heb ik nog geprobeerd om verder te studeren. Ik volgde nog een jaar TEW en een jaar handelswetenschappen. Bij mij thuis zijn de studies altijd heel belangrijk geweest, maar op de duur was het gewoon niet meer te combineren en koos ik voor het voetbal. Een keuze die ik me tot op heden gelukkig nog niet heb moeten beklagen.

Waarvan kan je wakker liggen ?

Van een slechte wedstrijd ! Ik kan daar trouwens ook heel slecht gezind over zijn. Wanneer ik niet in de match zat of bijvoorbeeld enkele serieuze kansen gemist heb, dan heb ik daar nadien een heel slecht gevoel over, dat vaak twee of drie dagen blijft hangen.

Waarvan droom je nog ?

Van een mooie carrière als voetballer. Ik hoop zeker tot mijn vijfendertigste op een hoog niveau te kunnen voetballen. Als ik daarbij ooit in het buitenland zou kunnen spelen of in de nationale ploeg, dan zou dat mooi meegenomen zijn. Verder wil ik natuurlijk ook gelukkig blijven met Catherine.

Wat spreekt jou het meest aan in Catherine ?

( lacht) Ze is vooral heel spontaan en superlief !

Favoriete lectuur ?

Ik vind het erg dat ik het moet zeggen, maar ik lees echt niet graag. Boeken lees ik nooit. Het boek dat ik het laatst gelezen heb, zal er nog één uit mijn studietijd zijn, denk ik… Enkel tijdschriften zoals Sport/Voetbal Magazine en Dag Allemaal en P-Magazine lees ik wel.

Hoe kan je jezelf het best omschrijven ?

( lacht) Ik heb natuurlijk ook vele slechte eigenschappen, maar ik denk toch wel dat ik meestal goedlachs en sociaal ben. En eerlijk, ja, dat ook.

Ben je gelovig ?

Nee, en ook niet bijgelovig. Zo heb ik geen vast ritueel voor de wedstrijd. Op de club wou niemand het nummer dertien, maar voor mij was dat geen enkel probleem. En wat geloof betreft : ik ben wel gedoopt, maar ga zeker niet vaak naar de kerk… Enkel voor de traditionele dingen zoals huwelijken en begrafenissen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content