Een kleine maand nu is Thomas Caers hoofdcoach bij Sint-Truiden. Wat veranderde hij bij de Kanaries ? “De grote verdienste van onze nieuwe trainer is dat hij de ploeg weer in zichzelf doet geloven”, zegt middenvelder Kris Buvens. ” Herman Vermeulen had het in de aanloop van een wedstrijd voortdurend over de andere ploeg. Maar als je je altijd aanpast aan de tegenstander, dan ga je op den duur vergeten dat je zelf ook nog kan voetballen. Het vertrouwen in onze eigen kwaliteiten was de laatste maanden helemaal weg.” Caers, 32 pas en met voorsprong ’s lands jongste eersteklassetrainer, speelde jaren samen met een groot deel van de spelerskern. Bestaat het gevaar niet dat hij te dicht bij de spelers gaat staan en zo het overzicht verliest ? “In het begin deed het wat raar om trainer tegen hem te zeggen, maar dat wordt het hoe langer hoe minder. Hij bewaart bewust genoeg afstand”, stelt Buvens vast. “In onze positie is het een voordeel dat de trainer onze kwaliteiten en onze gebreken al zo goed kent.” Kris Buvens zelf lijkt onder Caers meer speelkansen te krijgen. “Dat ligt niet alleen aan Vermeulen, in het begin van de competitie ondervond ik nog veel last van een achillespeesblessure die ik meedroeg van het seizoen daarvoor. Daardoor raakte ik wat uit beeld. Maar ook toen ik weer fit was, was ik bij een mindere match wel vaak degene die geslachtofferd werd. Dat is natuurlijk de keuze die een trainer maakt.”

Thomas Caers kan voorlopig een vier op negen optekenen. Dat hadden minstens drie punten meer moeten zijn, want vorig weekend zagen de Kanaries de zege op een wel heel knullige manier ontglippen in de laatste vijf minuten. “We zijn met zijn allen op de zestien meter gaan staan”, kookt Buvens nog na. “Dan moet de bal maar één keer slecht vallen en je hebt een doelpunt tegen. Vorige zaterdag viel hij twee keer slecht. Na de wedstrijd waren de spelers enorm ontgoocheld. Tegen tien man mag je het nooit op die manier uit handen geven. Komt nog bij dat we een schitterende zaak hadden kunnen doen in de strijd om het behoud. Tja, als je zo achteruit kruipt als wij deden, dan vraag je er gewoon om.” Sint-Truiden ontvangt volgende vrijdag Anderlecht, trekt vervolgens naar AA Gent, om daarna in eigen huis Zulte Waregem partij te geven. In die lastige wedstrijden moeten punten geraapt worden of het zou nog wel eens heel warm kunnen worden in Limburg.

JVB

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content