Adres: Pylyerlaan 34, 8670 Koksijde

Tel.: 058/518389

Website: www.kvvc.be

E-mail: info@kvvc.be

Twitter: #kvvc

Facebook: KVV Coxyde

Voorzitter: Rony Hiele

Algemeen manager: Geert Meesschaert

Stadion: Henri Houtsaegerstadion

Capaciteit: 3250

Sponsor(s): Axintor Interim, Concordia, Brouwerij Houtsaeger, Volvo Veurne, Vandermeeren Interieurs, Jako, Stad Koksijde

Budget: 900.000 euro

STERKTES EN ZWAKTES

Coxyde speelt zijn thuiswedstrijden op een kunstgrasveld en haalde daar tot nu toe ook voordeel uit. De club bouwde de voorbije seizoenen haar kern op in functie van het synthetische terrein en heeft een zeer sterke thuisreputatie. Er werden heel veel technische spelers aangetrokken die goed uit de voeten kunnen op kunstgras, maar die selectiepolitiek zou dit jaar weleens kunnen tegenslaan. In tweede klasse is er immers ook kracht en gestalte nodig. Ook deze zomer werden geen stevige bonken aangetrokken, dus KVV Coxyde zal zich al voetballend moeten handhaven in tweede klasse.

VEDETTE

KVV Coxyde heeft zich in elke linie versterkt om zich te wapenen voor tweede klasse. De belangrijkste nieuwkomer is aanvaller Janis Coppin (27). De afgelopen seizoenen speelde de kustploeg zonder diepe spits, maar daar zal met de komst van Coppin verandering in komen. Hij speelde onder andere bij Zulte Waregem, RAEC Mons, KSV Roeselare en FCV Dender en komt over van KM Torhout, waar hij twee jaar speelde. Vorig seizoen wist hij 17 keer te scoren terwijl Torhout slechts op de vijftiende plaats eindigde. Zijn passages bij verschillende eersteklassers waren geen onverdeeld succes, maar in derde klasse vond hij telkens vlot de weg naar doel.

TRAINER

Hugo Vandenheede (52) veroverde met zijn manschappen vorig jaar de titel in 3e klasse A en werd daarvoor beloond. Hij verlengde zijn contract bij KVV Coxyde met twee jaar en begint aan zijn zevende seizoen bij de club. Dit jaar wordt een nieuwe uitdaging voor de ex-speler van onder meer Cercle Brugge, Zulte Waregem en KFC Izegem want hij heeft geen ervaring als trainer in tweede klasse. Maar met zijn gedrevenheid en voetbalinzicht moet dat zeker lukken.

AMBITIE

Het wordt sowieso een leuke uitdaging, want voor KVV Coxyde is dit de eerste ervaring in tweede klasse. Desondanks wil het niet zomaar een meeloper zijn en is het bescheiden ambitieus met een plek in de middenmoot als doel.

IN

Christophe Callens (Club Brugge), Cham Kabba-Modou (FC Mosta), Michiel Clyncke (Club Brugge), Janis Coppin (Torhout), Tjendo Decuyper (E. Aalst), Sören Dutoit (Oudenaarde), Alexander Embrechts (Club Brugge)

OUT

Sylvain Atangana Bela (Oostduinkerke), Jonas Hillebrandt (Nieuwpoort), Arno Lycke (Dikkelvenne), Niels Mestdagh (Cercle Brugge), Kevin Packet (Nieuwpoort), Laurent Vandamme (Torhout), Nico Vandendriessche (Adinkerke), Tim Vanhee (Boezinge)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content