Is Norman Petter Rudi (28) medisch nog wel geschikt voor topvoetbal ? Dat was een van de veelgehoorde vragen afgelopen zondag bij de competitiewedstrijd tussen Club Brugge en Lokeren, waar de Noor opnieuw niet aan spelen toekwam.

Bekend was dat de Bruggelingen afgelopen zomer afzagen van een transfer van de oud-speler van AA Gent, Perugia, Sheffield Wednesday en Molde. Volgens directeur Antoine Vanhove waren er te veel risico’s verbonden aan een overgang. “Hij is niet zo geweldig lang in beeld geweest. Rudi werd ons aangeprezen, maar wij wisten dat hij met een zware knieblessure sukkelde. Bovendien was de prijs niet echt haalbaar voor een speler die we maar voor een jaar konden nemen. Het risico was te groot. Lokeren wilde dat blijkbaar wel doen. Maar zo jammer vinden wij zijn gemiste transfer niet.”

De Noorse middenvelder kwam de laatste weken niet in actie voor Lokeren. In de kranten luidde de uitleg dat het werkpaard te vermoeid was tegen RC Genk en tussentijds enkele nierstenen liet verwijderen, waardoor hij niet speelde tegen Lierse. Ook in de bekerpartij tegen La Louvière kwam Rudi niet aan de aftrap, officieel omwille van knieproblemen. Achter de schermen weerklinkt steeds harder het verhaal dat de Noor medisch werd afgekeurd voor topvoetbal. Rudi sukkelt naar verluidt met ontstekingen aan zijn beide kniepezen, ook de reden waarom een transfer naar Club Brugge en Lierse niet doorging.

De Noor reageert met stijgende verbazing op het bericht. “Wat !? Wie vertelt nu zoiets, zonder me dagelijks bezig te zien ? Ik sukkelde de laatste weken met de achillespees. Daarom kreeg ik – om overbelasting tegen te gaan – rust voorgeschreven tegen RC Genk, Lierse, La Louvière en Club Brugge. Als ik goed kan tellen, miste ik tot op heden dus maar vier wedstrijden bij Lokeren. Ik begrijp ook niet vanwaar de verhalen komen over die operatie aan de nierstenen. Wat moet ik daar nog op antwoorden ? This is pure evil, echte kwaadsprekerij. Wat een ongeloofwaardige verhalen ! Het loont zelfs de moeite niet om daarover een discussie op gang te brengen. Als bepaalde mensen mij op deze manier zwart willen maken, dan is dat maar zo. Ik zal wel antwoorden op het veld,” aldus nog een verontwaardigde Rudi.

“Ik sprak ook nooit persoonlijk met Club Brugge. Hoe kunnen ze dan mijn medische achtergronden kennen ? Trouwens, ik speelde vorig seizoen alle wedstrijden bij Molde. Dat kan je nagaan. Bovendien was ik een vrije speler en kon Club Brugge of elke andere geïnteresseerde club me gratis overnemen. Lokeren was de beste optie. Ik heb hier nog een contract tot het einde van het seizoen. Meer wil ik daar niet over kwijt, want we hebben nog helemaal niet gesproken over een eventuele tussentijdse verlenging. Al de rest is pure speculatie.”

door Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content