Falko Götz is niet langer trainer van 1860 München.

Drie opeenvolgende nederlagen (0-2 tegen Frankfurt, 4-0 bij Bochum en zaterdag tegen Hamburg) werden Falko Götz uiteindelijk fataal. Na de 1-2-thuisnederlaag werd de 42-jarige trainer om 17.33 uur door vice-voorzitter Hans Zehetmaier op de hoogte gebracht van zijn ontslag. “We proberen met de aanstelling van een nieuwe trainer alsnog een schokeffect te bereiken”, zo verklaarde deze. “Met een vijftiende plaats staan we immers sterk onder onze waarde geklasseerd.”

Degradatie moet absoluut vermeden worden, want de tweede club van München beleeft ook extrasportief een zwaar seizoen. Karl-Heinz Wildmoser (64), tot voor enkele maanden nog voorzitter, vertoefde in maart enkele dagen in de cel op verdenking van het aannemen van steekpenningen bij de bouw van de Allianz Arena, het nieuwe gezamenlijke stadion van 1860 en Bayern München voor het WK. Het was een grootschalig onderzoek, waarbij 21 officieren van justitie, zeventig rechercheurs en dertig belastingcontroleurs werden ingeschakeld. “Om zijn levenswerk niet te belasten”, gaf Wildmoser senior de fakkel door aan Karl Auer.

Götz, die in 2002 nog kortstondig interimtrainer was bij Hertha BSC, was sinds 12 maart vorig jaar in dienst bij die Löwen. Vorig seizoen loodste hij de ploeg naar een tiende plaats. Zijn grote verdienste bestond erin dat hij de ploeg een ander gezicht gaf door een verjongingskuur. Benjamin Lauth (22), die zaterdag zijn linkervoet brak en door zes weken gips waarschijnlijk het EK mist, schopte het tot Duits international, terwijl ook een goede jongere als Andreas Görlitz volledig doorbrak. Het mocht allemaal niet baten. Ondanks een balans van 42 punten in 39 wedstrijden kreeg Götz de bons. Zondag raakte bekend dat Gerald Vanenburg, ex-speler bij 1860 München en tot nu jeugdtrainer bij PSV, hem zal opvolgen. Met duels tegen Bayern en Leverkusen in het vooruitzicht staan hem nog zware weken te wachten. (FV)

ERVIN SKELA, de Albanese middenvelder van Frankfurt, tekende voor drie jaar bij Leverkusen. OLIVER NEUVILLE krijgt van Leverkusen de keuze : ofwel zwaar inleveren (van 2,4 naar 1,2 miljoen euro) of een terugkeer naar Hansa Rostock. GUILLAUME WARMUZ speelt ook volgend seizoen voor Borussia Dortmund. VfL BOCHUM versterkte zich met de Sloveense verdediger Aleksander Knavs, die tot 2007 wordt overgenomen van Kaiserslautern. TORSTEN FRINGS sukkelt met een hamstringblessure. Het EK komt vooralsnog niet in gevaar. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Ailton (Werder Bremen) 25 goals ; 2. Makaay (Bayern München) 22 goals ; 3. Max (Hansa Rostock) 16 goals ; 4. Hashemian (Bochum) 14 goals ; 5. Koller (Dortmund) 13 goals.

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content