Lampard kiest voor vers blauw bloed bij Chelsea

© getty

Frank Lampard kiest met Tammy Abraham en Mason Mount vol voor de eigen jeugd tijdens het voorseizoen.

Het is puzzelen geblazen voor kersvers Chelseatrainer Frank Lampard nu de Blues tijdelijk geen transfers meer mogen doen. Met het vertrek vanEden Hazard is die taak zelfs nog moeilijker gemaakt.Christian Pulisic werd dan wel in januari gehaald als vervanger van de dribbelvaardige Belg, maar daarna volgden geen transfers meer en dus moet er voorlopig gekeken worden naar spelers die Chelsea al heeft.

Lampard heeft wel een grote vijver om uit te vissen met zo’n veertigtal uitgeleende spelers die deze zomer terugkeerden naar Londen. Onder hen twee Engelse talenten, Tammy Abraham en Mason Mount, die hun kans krijgen én grijpen tijdens de voorbereiding.

In het aanvallende compartiment heeft Lampard de keuze uit drie spelers: Olivier Giroud, Michy Batshuayi en Abraham. Vooral die laatste lijkt de nieuwe vaste nummer negen te worden van de Blues, want vorig jaar scoorde de Brit 25 keer in 37 matchen voor Aston Villa in de Championship. Vorige week maakte de lange, snelle en dribbelvaardige spits ook het openingsdoelpunt in de 2-1 overwinning van Chelsea tegen Barcelona in Japan. De 21-jarige lijkt dan ook de grootste concurrent van Batshuayi te worden.

Check tussendoor hier even het wonderlijke doelpunt van Pedro in de voorbereiding:

Op het middenveld had Chelsea ook dringend nood aan nieuwe spelers. Mateo Kovacic werd gekocht van Real Madrid na zijn succesvolle uitleenbeurt van vorig seizoen, maar een echte creatieve middenvelder ontbrak voorlopig. Daar kan Mason Mount verandering in brengen. Vorig seizoen was hij dé spelverdeler van Derby County, het ex-team van Lampard, waar hij goed was voor acht goals en vijf assists.

Chelsea nam Kovacic definitef over van Real Madrid.
Chelsea nam Kovacic definitef over van Real Madrid.© belgaimage

Waar Lampard waarschijnlijk nog meer van zal smullen is zijn veelzijdigheid, want hij kan uit de voeten als aanvallende middenvelder én als flankaanvaller. Ideaal dus voor Lampard om Hazard te kunnen vervangen. Met Abraham en Mount lopen er weer twee grote talenten rond op Stamford Bridge. De puzzel lijkt misschien al vroeger dan gedacht gelegd te zijn.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content