Bent u op zoek naar een originele vakantie met cultuur, sport en vooral avontuur als hoofd-ingrediënten? Dan is uw zoektocht bij deze voorbij.

Om de bijna ‘genetisch bepaalde aanleg’ voor avontuur en expedities op woeste ondergrond nogmaals te bewijzen, biedt Land Rover georganiseerde reizen aan. Voor onze inleidende trip trekken we op vierdaagse naar Catalonië.

Op de luchthaven van Barcelona maken de aanwezige voertuigen al meteen duidelijk dat het menens zou worden. Uitgedost met windassen, grote lichten aan en off-roadbanden onder de carrosserie. De Discovery’s lijken klaar voor een heuse tocht door de jungle. In konvooi trekken we richting Can Bonastre waar we verblijven in een gezellig hotel te midden van een wijngaard.

Land Rover Centre in Les Comes

De volgende dag trekt elk team na de ochtendlijke briefing met zijn Discovery – en onder begeleiding van twee Defenders – richting het Land Rover Centre, in een natuurpark in Les Comes. Vaarwel asfaltwegen, tijd om ons de besturing van de Discovery eigen te maken. En dan hebben we het natuurlijk vooral over de terrain response-functie: een simpel knopje indrukken volstaat om ervoor te zorgen dat de Discovery tal van parameters aan de ruwe en hobbelige ondergrond aanpast. Op de eerste open plek van het parcours wordt al meteen duidelijk welke eerste verrassing het Land Rover Team voor ons in petto heeft. Er staat een Range Rover Sport klaar die perfect uitgerust is om Parijs-Dakar uit te rijden. De vervaarlijk ronkende V8-motor loodst ons probleemloos door glibberige bochten. ’s Namiddags worden we verwacht in het trainingscentrum van Land Rover. Daar kunnen we op een prachtig parcours onze rijvaardigheid aanscherpen dankzij de tips van de rijinstructeurs. Test nummer 1: de beklimming van een verraderlijk steile rotswand. Het is ronduit indrukwekkend om te zien hoe een machine van meer dan twee ton bijna net zo vlot omhoog klautert als een berggeit. Test nummer 2: een passage door een grote modderpoel. Er komen meer dan eens hulpstukken aan te pas om een deelnemer uit de modder te helpen.

Een prachtige dag wordt afgesloten met een heerlijke barbecue gevolgd door een gezellig kampvuur. De voorlaatste dag van onze reis trekken we nog naar een indrukwekkend bergmassief voor een bezoek aan het benedictijnenklooster van Montserrat. De avond wordt op iets minder katholieke wijze afgesloten in het Mandarin Oriental, een van de meest luxueuze hotels van Barcelona.

Handig om weten

Land Rover biedt verschillende reisformules aan. De prijsverschillen zijn relatief groot, afhankelijk van hoeveel dagen je wilt gaan en waar je naartoe wilt. Echt goedkoop is een trip met Land Rover evenwel nooit, maar de organisatie is uitstekend. De Catalaanse ervaring kostte ons 4000 euro per persoon, alles inbegrepen. Een tocht van acht dagen in Botswana met luchtdoop, rafting, bezoek aan de Victoriawatervallen en safari kost bijvoorbeeld 7850 euro per persoon.

Meer informatie: www.worldbydesign.co.uk/landrover

DOOR JEAN-FRANÇOIS CHRISTIAENS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content