Leicester City FC

© BELGAIMAGE

Trainer – Brendan Rodgers, 26/01/1973 (NIR)

? Leidde Liverpool in het seizoen 2013/14 bijna naar een eerste landstitel sinds lang. Door de uitschuiver van Steven Gerrard in de wedstrijd tegen Chelsea ging het feest niet door.

? Op zijn twintigste zette hij een punt achter zijn professionele carrière als gevolg van een zware blessure. Hij was speler bij Ballymena United en Reading.

? In Schotland won hij tweemaal de ’treble’ met Celtic FC.

Transfers

IN

Filip Benkovic (OH Leuven, Bel), Ryan Bertrand (Southampton), Patson Daka (RB Salzburg, Aut), Rachid Ghezzal (Besiktas, Tur), Boubakary Soumaré (Lille OSC, Fra).

OUT

Matty James (Bristol City), Christian Fuchs (Charlotte Independence, USA), Wes Morgan (gestopt), Sam Hughes.

Smaakmaker – James Maddison

Met Jamie Vardy en de Belgen Youri Tielemans, Dennis Praet en Timothy Castagne lopen er genoeg spelers rond die van Leicester een aantrekkelijk team maken. Ook James Maddison (24) is een van die smaakmakers voor wie de supporters naar het stadion komen.

De aanvallende middenvelder krijgt soms het verwijt dat hij niet genoeg naar doel trapt en bijgevolg te weinig doelpunten maakt. Toch was hij de vorige editie van de Premier League goed voor acht goals. Reken daarbij nog zeven assists en al bij al draaide de Engelsman een meer dan degelijk seizoen.

De carrière van Maddison begon bij Coventry City. Daar tekende hij in 2014 zijn eerste profcontract. In 2016 trok hij naar Norwich City, dat hem wel nog een seizoen zou uitlenen aan Coventry. Ook de eerste helft van het seizoen erop werd de middenvelder uitgeleend, aan het Schotse Aberdeen. De tweede seizoenshelft speelde hij bij Norwich, waar hij amper in actie kwam. In 2018 maakte hij dan de overstap naar Leicester.

James Maddison
James Maddison© BELGAIMAGE
Leicester City FC
Leicester City FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content