Welke mechanismen er precies spelen, is niet met zekerheid te zeggen, maar steeds meer mensen menen te weten dat Anderlecht wel wat ziet in Trond Sollied. Zijn naam zou samen met die van Hugo Broos, van wie al langer is geweten dat hij in het Constant Vanden Stockstadion bij niet onbelangrijke mensen een hoog aanzien geniet, zijn gevallen op een bijeenkomst waarop de toekomst van de club werd besproken. Het gerucht dateert van een week of drie geleden, maar wordt steeds hardnekkiger.

Trond Sollied, die bij Club Brugge nog een contract tot eind volgend seizoen heeft lopen, beweerde vorige week al dat hij nergens vanaf weet. Bij Club Brugge is secretaris Jacques De Nolf verveeld met de vraag. “Ik weet daar geen bal van”, luidt het. “En ik vind dat we de persoon zelf vreselijk onrecht aandoen als wij daarover met elkaar praten. Ik heb alleen opgevangen dat hij benaderd is geweest om Noors bondscoach te worden, wat hij trouwens ter gelegenheid van een etentje onlangs ook bevestigd heeft. Voor de rest weet ik alleen dat hij zo snel mogelijk eens met Club Brugge Champions League wil spelen, maar in ’t leven…” … weet je nooit, hé. “Dat weet ik natuurlijk ook, ja, maar het zou mij van hem verwonderen.”

In Anderlecht krijgen we van manager Michel Verschueren amper de tijd om onze zinnen af te maken. “Een complete leugen, mijn beste vriend”, gaat het. “Men heeft mij daar vorige week voor gebeld dat er ergens in een Noorse krant iets gestaan zou hebben, maar dat is je reinste onzin. Meneer Anthuenis heeft na dit seizoen nog een contract van twee jaar, dus daar is nooit over gesproken. Dat is echt pùre fantasie ! Maar dat is momenteel natuurlijk plezanter dan rapporten te maken over matchen en zo. Ik begrijp dat ook, hoor. Je moet daar allemaal mee kunnen leven, maar… we doen allemaal aan zelfvernietinging, jong.”

Maar als in Anderlecht de namen van Trond Sollied en Hugo Broos nu eens gevallen zouden zijn in een bespreking over de ruime toekomst van de club en het… “Hier ìs helemaal niet over gesproken, mijnen beste vriend. Er is gisteren ( donderdag, nvdr) nog vergadering geweest, van vier uur tot halfnegen ben ik in vergadering geweest – non stop ! – en daar is niet over gesproken. Als je wil laat ik je de dagorde zien van die vergaderingen ! Ik vraag mij godverdomme af vanwaar al die kloterij komt. Voilà. Nu heb je mijn antwoord, hé. Okéééé ?!”

door Christian Vandenabeele

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content