Trainer : Christophe Galtier - 23/08/1966

Door een prachtseizoen met Lille werd hij uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. Die trofee kreeg hij ook al in 2013, ex aequo met Carlo Ancelotti.

Als speler won hij het EK voor Beloften in 1988, samen met onder anderen Laurent Blanc en Eric Cantona.

Voor hij T1 werd, was hij vij jaar assistent van Alain Perrin, bij Al-Aïn, Portsmouth, Sochaux, Lyon en AS Saint-Etienne.

Transfers - In

Osimhen (SC Charleroi), Postolachi & Weah (PSG), Mandava (Belenenses SAD, Por), Léo Jardim (Rio Ave FC, Por), Agouzoul (SC Chabab Mohammedia, Mar), André (Stade Rennes), Bradaric (Hajduk Split, Cro), Show (1° de Agosto, Ang), Djalo (AC Milan, Ita).

Christophe Galtier, Icon Sport
Christophe Galtier © Icon Sport

Out

Mendes & Koné (Olympique Lyon), N'Guessan & Dabila (Cercle Brugge, Bel), Pépé (Arsenal FC, Eng), El Ghazi (Aston Villa, Eng), Koffi (Belenenses SAD, Por), Leão (AC Milan, Ita).

Smaakmaker : Mike Maignan

Verkozen worden tot beste keeper van de Ligue 1 in mei was de kers op de taart van zijn fantastische seizoen, waarin hij zelfs werd opgevist door Didier Deschamps bij de nationale ploeg. Ook al speelde de keeper niet, het was een logisch vervolg van zijn carrière waarin hij telkens bij de nationale jeugdploegen hoorde. Hij kreeg zijn opleiding bij PSG, waar de keeper lange tijd veldspeler was, maar verliet de club voor Lille om daar te proeven van de hoogste klasse. Eerst nog tegengehouden door Enyeama, werd hij titularis onder Marcelo Bielsa vooraleer hij een lastig seizoen 2017/18 kende en een tijdje op de bank moest zitten. Penaltyspecialist (46% gestopt) en uitstekend met de voeten, was hij één van de hoofdrolspelers van het briljante seizoen van Lille.

Mike Maignan, Icon Sport
Mike Maignan © Icon Sport
Door een prachtseizoen met Lille werd hij uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. Die trofee kreeg hij ook al in 2013, ex aequo met Carlo Ancelotti. Als speler won hij het EK voor Beloften in 1988, samen met onder anderen Laurent Blanc en Eric Cantona. Voor hij T1 werd, was hij vij jaar assistent van Alain Perrin, bij Al-Aïn, Portsmouth, Sochaux, Lyon en AS Saint-Etienne. Osimhen (SC Charleroi), Postolachi & Weah (PSG), Mandava (Belenenses SAD, Por), Léo Jardim (Rio Ave FC, Por), Agouzoul (SC Chabab Mohammedia, Mar), André (Stade Rennes), Bradaric (Hajduk Split, Cro), Show (1° de Agosto, Ang), Djalo (AC Milan, Ita). Mendes & Koné (Olympique Lyon), N'Guessan & Dabila (Cercle Brugge, Bel), Pépé (Arsenal FC, Eng), El Ghazi (Aston Villa, Eng), Koffi (Belenenses SAD, Por), Leão (AC Milan, Ita). Verkozen worden tot beste keeper van de Ligue 1 in mei was de kers op de taart van zijn fantastische seizoen, waarin hij zelfs werd opgevist door Didier Deschamps bij de nationale ploeg. Ook al speelde de keeper niet, het was een logisch vervolg van zijn carrière waarin hij telkens bij de nationale jeugdploegen hoorde. Hij kreeg zijn opleiding bij PSG, waar de keeper lange tijd veldspeler was, maar verliet de club voor Lille om daar te proeven van de hoogste klasse. Eerst nog tegengehouden door Enyeama, werd hij titularis onder Marcelo Bielsa vooraleer hij een lastig seizoen 2017/18 kende en een tijdje op de bank moest zitten. Penaltyspecialist (46% gestopt) en uitstekend met de voeten, was hij één van de hoofdrolspelers van het briljante seizoen van Lille.