Lille OSC

© AFP

Trainer – Jocelyn Gourvennec, 22/03/1972

? Was in zijn tijd een goeie Ligue 1-speler. Heeft zes selecties voor de Franse nationale beloften achter zijn naam in 1993.

? Hij is een levende legende in Guingamp. Met En Avant Guingamp promoveerde hij naar de Ligue 1 en won hij de Franse beker in 2014.

? Na een tweede passage bij Guingamp in 2018/19 neemt hij een break en wordt hij analist op Canal+.

Transfers

In

Amadou Onana (HSV, Ger), Adam Jacubeg (KV Kortrijk, Bel), Léo Jardim, Show & Angel Gomes (Boavista, Por), Kouadio-Yves Dabila & Saad Agouzoul (RE Mouscron, Bel), Cheikh Niasse (Panathinaikos, Gre).

Benjamin André
Benjamin André© AFP

OUT

Lucas Chevalier (Valenciennes), Hervé Koffi (RSC Charleroi, Bel), Rominigue Kouamé (Troyes), Mike Maignan (AC Milan, Ita), Abou Ouattara (Valenciennes), Scotty Sadzoute (OH Leuven, Bel), Boubakary Soumaré (Leicester City, Eng).

Lille OSC

Smaakmaker – Benjamin André

In het huidige voetballandschap valt Benjamin André op door zijn eenvoud. De 31-jarige middenvelder is discreet buiten het veld, maar binnen de groene rechthoek staat een andere persoon op: een beest in de recuperatie, sober en doeltreffend spel in de omschakeling, overal thuis op het middenveld.

André, die een Franse vader en Senegalese moeder heeft, arriveerde in juli 2019 in alle stilte bij Lille OSC, na jaren dienst bij Stade Rennais. Toch speelde hij dit jaar een sleutelrol in de titelrace van de Dogues. Hij maakte 35 competitiematchen vol en zag dat bekroond met de eerste landstitel voor Lille in meer dan tien jaar. André imponeerde zodanig dat enkele Franse journalisten pleitten voor zijn selectie voor de Franse nationale ploeg voor Euro 2021. Met een titel te verdedigen en een Champions Leagueticket zal hij nog kansen genoeg krijgen om de aandacht van Didier Deschamps te trekken.

Lille OSC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content