Lille

© belgaimage

TACTIEK

De verrassende landskampioen van Frankrijk heeft de strop rond de nek. Het vertrek van Gérard López heeft sporen nagelaten. De Luxemburgse magnaat heeft de club dan wel een titel geschonken als afscheidscadeau, hij heeft ze ook in de rode cijfers achtergelaten. Deze zomer heeft Lille dus Christophe Galtier ingeruild voor Jocelyn Gourvennec, Maignan voor Grbic en Soumaré voor de Belgische belofte Onana. Niet echt aanwervingen van wie je verwacht dat ze het succes van vorig seizoen nog eens gaan overdoen.

De Rijselaars hebben dan wel hun ongelooflijke aanvallende duo van vorig jaar behouden (Yilmaz en David), maar zijn achterin aanzienlijk verzwakt. Vorig seizoen had LOSC op de tiende speeldag nog maar zeven goals geslikt, dit jaar zaten ze al op de tweede speeldag op 15 augustus aan dat aantal. De tegenstander was toen door een ironisch toeval het Nice van Galtier (0-4). Nu ze Europees in een groep op hun maat zijn ingedeeld, hopen de Rijselaars op een herfst die wat zachter is dan de woelige zomer.

SMAAKMAKER Burak Yilmaz

Vorig seizoen was het eerste jaar in Rijsel voor de toch al 36-jarige Turk. Door zijn 16 doelpunten en 5 assists hielp hij Lille een flink stuk om PSG voor het eerst sinds 2017 van de troon te stoten.

BurakYilmaz genoot zijn opleiding bij Antalyaspor en tot zijn tijd bij Lille en op anderhalf jaar in China na was de spits enkel actief in de Turkse Süper Lig.

Lille
Lille
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content