Waar hebben jullie elkaar leren kennen ?

“In het openbaar zwembad van Turnhout hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. Dat is nu bijna twaalf jaar geleden. Ik was dertien jaar, nog heel jong dus, maar ik had wel wat voorsprong op mijn leeftijdsgenootjes. Later op een fuif liepen we elkaar nog eens tegen het lijf en toen is het echt begonnen. Hij was mijn eerste lief en we zijn altijd samen gebleven. Met het leeftijdsverschil heb ik geen probleem, voor Karel ligt dat iets gevoeliger ( lacht). Maar als je elkaar graag ziet, moet dat kunnen, vind ik.”

Kun je Karel eens omschrijven ?

“Ik vind hem een goede echtgenoot en bovenal een goede papa voor Ymanie en Quinten. In mijn ogen is hij ook een goede voetballer, maar hij durft daar zelf soms aan twijfelen ( lacht). Waaraan ik me bij hem wel kan ergeren is het feit dat hij altijd zijn vuile sokken naast het bed laat rondslingeren.”

Je bent nu huisvrouw. Ben je in de toekomst nog van plan om een baan te zoeken ?

“Over enkele jaren zou ik graag een parttime job vinden. Dan wordt Quinten drie jaar en kan hij naar school. Nu blijf ik alle dagen thuis : ik doe het huishouden, ik werk in de tuin, let op de kinderen. Ik doe eigenlijk alles in huis. Er is altijd wel werk, maar soms verveel ik me toch. Daarom wil ik werk zoeken, het maakt niet veel uit wat.”

Gaan jullie vaak op reis ?

“Vroeger toen we nog geen kinderen hadden, maakten we geregeld verre reizen. We bezochten al Thailand en de Dominicaanse Republiek. Niet om te luieren, maar om het land te verkennen, zijn inwoners, de cultuur. De laatste jaren kunnen we zulke verre reizen niet meer maken, want dat is te moeilijk met de kinderen. Later willen we nog naar Australië, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Canada reizen. Ik droom er ook van om eens te gaan duiken en een grote witte haai in de vrije natuur te zien.”

Waar gaat jullie volgende reis naartoe ?

“Naar Turkije, een familiehotel met een groot zwembad, een rustige vakantie.”

Ga je zelf ook geregeld naar een wedstrijd kijken ?

“Vooral naar de thuiswedstrijden. Ik ben de grootste supporter van mijn man, voor de rest volg ik het niet zo. Het is altijd wel gezellig op Germinal Beerschot. De spelersvrouwen volgen bijna elke wedstrijd. We kunnen goed met elkaar opschieten. In Noorwegen zijn de wedstrijden een hele andere ervaring. Voor de derby die we met Valerengen tegen Lyn speelden, kwamen 15.000 supporters opdagen. Voor, tijdens en na de wedstrijd was daar geen enkele politieagent te bespeuren. Naast het stadion werd er gebouwd en lagen losliggende stenen. Hier zouden die in het rond vliegen, daar was geen enkel opstootje te bespeuren.”

Doen jullie naast het voetbal nog veel samen ?

“Bijna alles. Als we iemand vinden om op de kinderen te letten, gaan we naar de bioscoop of zetten we ons op een terrasje. Als het weer het toelaat, gaan we ook wel eens met de kindjes fietsen. Dat gebeurt eerder zelden, want we hebben daar allemaal te weinig tijd voor.”

Naar welke muziek luisteren jullie ?

“Vooral hedendaagse muziek, de top-50. Marco Borsato en Anastacia hoor ik heel graag. Als we tijd hebben, pikken we een concert mee. Prince was het laatste dat we meemaakten. Enrique Iglesias wou ik ook absoluut eens zien. The Night of the Proms en Clouseau hebben we ook al eens gedaan. Het moet natuurlijk te combineren zijn met het voetbal. Zo wilden we eens naar Bon Jovi gaan kijken, maar Karel kon niet omdat hij moest spelen.”

door Joris Mees

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content