Yellow Tiger Lise Van Hecke (21) strijdt aan de zijde van Liesbet Vindevoghel met het Italiaanse River Volley Piacenza voor een nieuwe titel, nadat ze eerder al de beker veroverden.

Woensdag 30 april 09:00

Daar gaat de wekker. Ik kom uit bed, kleed me snel om en begin vol enthousiasme aan mijn ontbijt. Zoals elke morgen is de kom gevuld met havermout, banaan, noten, appel en wat kaneel. Geen betere opener om de dag mee te beginnen. Snel kijk ik nog even naar het journaal online van de dag ervoor.

10:00

Ik vertrek naar de club met de wagen. De muziek gaat luid en we zingen volop mee. Ik voel de stress toch al een beetje opkomen, dus dat meebrullen ontsnapt me wel wat. Bij aankomst zoek ik eerst de kinesist op, om mijn wat gehavende been te laten tapen. Ook in de kleedkamer worden er nog wat deuntjes afgespeeld om voor de juiste aangename sfeer te zorgen.

10:30

Laatste videosessie, waarbij we de opslagen van de tegenstanders bekijken en onze eigen side-out. Op het einde vat onze coach nog eens kort samen wat hij van ons verwacht. Dan zijn we klaar om aan de laatste training voor de wedstrijd te beginnen. Kort samengevat is dat wat stretchen en werken aan de opslag plus receptie.

12:00

Einde training. Na een verkwikkende douche trek ik richting Blanco, mijn favoriete bar. Als we thuis spelen, eet ik hier altijd samen met mijn Nederlandse teamgenote Robin de Kruijf. Hoewel ik niet echt bijgelovig ben, neem ik toch identiek hetzelfde als voor het eerste duel van de finales dat we wonnen. Het wordt dus pasta met kip en groenten. Na twee koffies en wat geklets keer ik terug richting huis. Daar maak ik een appelcake, ook al een gewoonte sinds het begin van de play-offs.

14:50

Ik kruip in bed voor een power nap.

16:30

Opstaan met muziek, heerlijk! Klaarmaken voor de wedstrijd, maar eerst een tussenstop bij Robin de Kruijf. Samen met een kop koffie en een stuk cake nemen we samen nog eens de scouting door.

18:45

Aankomst in de sporthal. In de kleedkamer mag de muziek pas op als iedere speelster er is. Italianen houden nogal van rituelen, dus moet ook de afspeellijst telkens hetzelfde zijn. We krijgen een mix van commerciële muziek en reggaetón. De kinesist brengt mijn tape aan en we kunnen het veld op.

19:15

Begin van de officiële opwarming. Palabanca zit opnieuw bomvol wanneer drie kwartier later de eerste opslag wordt gegeven.

21:20

Einde van de match. Wat een sfeer! We winnen met 3-0, iedereen reageert bijzonder uitgelaten. We groeten onze supporters, doen nog wat interviews en delen handtekeningen uit.

22:45

Met enkele meiden gaan we nog iets drinken, waarbij we nog kort even de wedstrijd bespreken. Maar ik kan je meegeven dat het al snel over andere leuke dingen van het leven gaat. Even onze zinnen verzetten, het moet. Want morgen worden we alweer verwacht voor hopelijk een van onze laatste trainingen. Het kampioenschap lonkt, en ook wat vakantie.

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content