Liverpool FC

© BELGAIMAGE

Trainer – Jürgen Klopp, 16/06/1967 (ger)

? Als speler voetbalde Klopp bijna elf jaar aan een stuk voor 1. FSV Mainz 05, in de Tweede Bundeliga. In totaal voetbalde hij meer dan 300 wedstrijden voor de club.

? Als gevolg van een blessure en de slechte resultaten nam hij in zijn laatste seizoen als speler de taak van interim-coach op zich.

? Bij zijn voorstelling op Liverpool omschreef hij zichzelf als The Normal One.

Transfers

IN

Loris Karius (1. FC Union Berlin, Ger), Ibrahima Konaté (RB Leipzig, Ger), Takumi Minamino (Southampton).

OUT

Taiwo Awoniyi (1. FC Union Berlin), Marko Grujic (FC Porto, Por), Georginio Wijnaldum (PSG, Fra), Harry Wilson (Fulham).

Smaakmaker – Diogo Jota

Liverpool werd in het seizoen 2019/20 op een fantastische wijze kampioen in de Premier League, iets wat hen in dertig jaar niet meer gelukt was. Met een defensie die stond als een huis, een middenveld met longen op overschot en een aanval waar elke verdediging nachtmerries van kreeg.

Ook vorig seizoen was Liverpool de te kloppen ploeg. Een golf van blessures teisterde de regerende landskampioen echter. The Reds moesten nog strijden voor een plaats in de Champions League. Meermaals was het nieuwkomer Diogo Jota die de troepen van Jürgen Klopp over de streep wist te trekken.

Ook Jota zelf miste een groot aantal wedstrijden als gevolg van een verrekking aan de kruisband. In 19 optredens wist hij toch 9 maal de weg naar het doel te vinden. Vaak waren het ook treffers die van belang bleken voor een Champions Leagueticket.

De Portugese linksbuiten begon in eigen land te voetballen bij de jeugd van Gondomar SC. Na passages bij Paços de Ferreira, Atlético Madrid en FC Porto kwam hij in 2017 bij Wolverhampton terecht. Daar plukte Liverpool hem vorig seizoen weg.

Diogo Jota
Diogo Jota© GETTY
Liverpool FC
Liverpool FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content