Davy De Beule

Anderlecht maakt een historische fout als het Davy De Beule niet haalt. De Beule is een enorm getalenteerde, technisch sterke Belg en toekomstige Rode Duivel. Hij bezit scorend vermogen en heeft de juiste mentaliteit. De Beule kan, wegens zijn polyvalentie, uit de voeten op verschillende posities waar Anderlecht nu onderbemand is. De transfer van De Beule, die zich niet te goed voelt om zijn truitje nat te maken, zou een deel van het onevenwicht uit de ploeg weg kunnen nemen. Laten we echter niet naïef zijn : liever dan te investeren in Belgisch toptalent (zoals ook De Roeck en Chatelle) haalt Anderlecht middelmatige Nederlanders – de invloed van Ressel (en zijn persoonlijk geldgewin ?) speelt duidelijk – en Finnen. Bedroevend.

Rob Van Achter, Lokeren

Filip Antheunis, burgemeester van Lokeren en neef ván, moet stilaan eens gaan weten waar hij naartoe wil met Sporting Lokeren SNW. Zelf laat hij zich maar al te graag opmerken op allerhande feestjes in zaal Infini, de prachtige feestzaal in het stadion van Lokeren en die Sporting op eigen kosten heeft gerealiseerd, en graag pronkt hij op tv met de goede resultaten van de club. Maar als die club steun vraagt om het stadion te moderniseren, houdt hij steevast de boot af. Het is toch schandalig dat wij, als trouwe supporter, elke week naar de best voetballende club van België moeten gaan kijken in een stadion dat dringend aan renovatie toe is, en dat we bij de minste regenval door de modder en het slijk moeten ploeteren om onze plaatsen te bereiken.

Bij mijn weten zijn het stadion en de gronden errond nog steeds eigendom van de stad en moet Sporting daar iedere maand serieus wat huurgeld voor betalen. Het wordt volgens mij hoog tijd dat de stad wat gaat doen met dat geld dat ze elke maand ontvangt, of zal ze wachten met steun tot we in hetzelfde straatje als Mechelen, Lommel, Aalst en vele andere provincieclubs terecht komen ? Enkele maanden geleden zei de heer Filip Antheunis zelf nog dat de stad geen steun meer zou geven zolang niet zeker was dat Sporting in Lokeren zou blijven. Welnu , Roger Lambrecht heeft nu duidelijk te kennen gegeven met Sporting in Lokeren de komende jaren de topvijf te ambiëren en de ploeg verder te willen uitbouwen.

Sporting is zijn ambities reeds aan het waarmaken : hoog tijd dat het stadsbestuur ook zijn deel van het werk gaat doen. Het zou toch zeer spijtig zijn als de sportieve uitbouw van Sporting in de weg zou worden gestaan door een stadsbestuur dat niet goed weet wat te doen met hun eigen stadion en de gronden errond ?

Rob Van Achter, Lokeren

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content