LOSC Lille

© Icon Sport

Tactiek

Het uitstekende seizoen van LOSC, bekroond met een tweede plaats in de Ligue 1, heeft gevolgen gehad voor de kern van Christophe Galtier. Lille verkocht afgelopen zomer Pépé, Rafael Leão, Thiago Mendes, El Ghazi en Koné voor de mooie som van 145 miljoen euro, waarvan 80 voor Pépé alleen. Maar aan de andere kant hebben de Noord-Fransen ook 85 miljoen uitgegeven, kwestie van competitief te blijven.

LOSC Lille

Galtier houdt vast aan zijn succesvolle 4-2-3-1. Maignan, geregeld geselecteerd door Deschamps, heeft in doel nauwelijks concurrentie. Centraal in de verdediging staat nog altijd veteraan Fonte, nu aan de zijde van Djalo, die van AC Milan kwam. Op de flank is de Turk Celik nog steeds titularis op rechts, terwijl Koné vervangen wordt door de jonge Kroaat Bradaric. LOSC koos voor de ervaren André om Mendes te vervangen op het middenveld. Yazici (gekocht voor 16 miljoen) is op de 10 al goed geïntegreerd, maar het is nog wachten om Sanches (20 miljoen) aan het werk te zien. De gereputeerde Bamba en Ikoné staan nog altijd vooraan, samen met Osimhen.

LOSC Lille

Smaakmaker: Victor Osimhen

Vorig seizoen moesten de defensies van de Ligue 1 achter BIP ( Bamba, Ikoné en Pépé) aan hollen. Zij namen 72 procent van de goals van LOSC voor hun rekening. Gezien Pépé vertrok en Osimhen van Charleroi kwam, is BIP nu gewijzigd in BIO. Zijn start miste Osimhen alvast niet: in zijn eerste drie wedstrijden maakte hij al twee keer twee goals.

LOSC Lille
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content