Luis Sinisterra – Club: Feyenoord

© BELGAIMAGE

De 21-jarige Colombiaanse spits gaf coach Dick Advocaat een mooi afscheid van het clubvoetbal.

Het decor kon niet mooier: in de eigen Kuip kunnen aantreden voor 6500 fans, in de finale van de play-offs. En dan nog eens uitgerekend tegen FC Utrecht, het team waar Dick Advocaat (73) voor zijn komst bij Feyenoord in oktober 2019 tussen september 2018 en eind juni 2019 met de sportieve scepter had gezwaaid. Door de 2-0-zege plaatsten de Rotterdammers zich net als KAA Gent bij ons voor de tweede voorronde van de Conference League, het nieuwe Europese clubtoernooi van de UEFA.

Voor de rust eiste de Colombiaanse dribbelaar de hoofdrol op met fraaie individuele acties. Hij omspeelde veelvuldig verdediger Hidde ter Avest, wat uiteindelijk leidde tot de openingstreffer. De afronding, een knal met links in het dak van het doel, mocht er best zijn.

Sinisterra zette daarmee zijn gunstige vormcurve verder na een moeilijke periode. Want tegen Heracles en RKC zorgde hij ook al voor assists die puntengewin opleverden voor Feyenoord. De 1,72 meter grote flankaanvaller, die in juli 2018 voor 9 miljoen euro werd overgenomen van Once Caldas, liep tijdens de verplaatsing naar PEC Zwolle op 16 februari een kruisbandletsel op waardoor hij lang out was. Pas op 10 december keerde hij terug in het EL-duel tegen AC Wolfsberger.

Maar eind januari kreeg hij een vertrouwensboost, toen de optie in zijn overeenkomst gelicht werd. Daardoor ligt Sinisterra, die begin april de confrontatie met Fortuna Sittard miste door corona, nu tot 2024 onder contract in Rotterdam-Zuid. De Copa América, die in Argentinië wordt betwist van 13 juni tot 10 juli, komt nog te vroeg. Maar ex-KRC Genktrainer Mario Been gelooft in Sinisterra, door zijn comfort aan de bal (‘hij heeft het aan een touwtje’), zijn opportunisme voor doel en zijn goede timing met het hoofd.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content